SDKÚ chce návrat k rovnej 19-percentnej dani

NETKY.SK • 1 August 2015, 10:10 • 2 min
SDKÚ chce návrat k rovnej 19-percentnej dani

BRATISLAVA – SDKÚ-DS chce návrat k rovnej 19-percentnej dani. Zároveň by mal štát podľa SDKÚ-DS zaviesť paušál pre živnostníkov, aby svoj čas a prostriedky nemárnili na vedenie účtovníctva.

slovakia

left justify in out

„Dôležitým krokom, ktorý výrazne pomôže vzniku nových pracovných miest v malých a stredných firmách, je polovičná, teda 9,5-percetná daň. Tú by platili do určitého počtu zamestnancov a do určitého obratu,“ uviedol pre agentúru SITA predseda Sekcie podnikania a zamestnanosti SDKÚ-DS Milan Roman, podľa ktorého len zásadné zmeny v daňovom systéme prinesú viac pracovných miest a vyššie platy. A nielen vo vybraných regiónoch, ale v celej našej krajine.


Jednoduchý a prehľadný daňový systém, minimum výnimiek a nízke sadzby sú podľa predsedu SDKÚ-DS ideálnym receptom na vyššiu zamestnanosť a rast platov. „Nie je to žiadna teória, ale prax, ktorú sme pred desiatimi rokmi zažili na vlastnej koži. Preto by sme sa čím skôr mali vrátiť k overenému modelu a vylepšiť ho,“ povedal predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo. Zjednodušenie daňového systému totiž podľa neho vytvára rovnaký priestor pre každého, kto podniká alebo pracuje. Regionálne výhody tým strácajú dôležitosť a zároveň sa minimalizuje úloha vlády pri zvýhodňovaní konkrétnych oblastí. „Zjednodušenie daní a ich zníženie pritom ľudí nestojí absolútne nič. Práve naopak. Krátko po znížení daní pocítia, že majú viac peňazí vo svojich peňaženkách,“ vyhlásil Frešo.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies