SDKÚ chce mimoriadnu schôdzu parlamentu k situácii na Kryme

NETKY.SK • 4 Marec 2014, 12:21 • 2 min
SDKÚ chce mimoriadnu schôdzu parlamentu k situácii na Kryme

BRATISLAVA - Opozičná SDKÚ-DS chce, aby v súvislosti so situáciou na Kryme mimoriadne zasadol slovenský parlament. Svojvoľná vojenská okupácia územia nezávislého štátu inou krajinou je podľa predsedu strany Pavla Freša v civilizovanom svete niečo neakceptovateľné.

slovakia

left justify in out

"Je to agresia. Preto treba veci pomenovať pravými menami, bez ohľadu na to, či sme malý alebo veľký štát," vyhlásil Frešo. 
      

Súčasná situácia na Ukrajine si od Slovenska podľa SDKÚ pýta hodnotový postoj. "Ten sme bohužiaľ od našej vlády doteraz nepočuli. Preto sme sa rozhodli konať ako politická strana, ktorá vždy reprezentovala hodnoty slobody a demokracie, ktorej neboli ľahostajné udalosti, odohrávajúce sa za našimi hranicami," vyhlásila SDKÚ. 
      

Z mimoriadnej schôdze by mal podľa strany vzísť jasný postoj Slovenskej republiky voči súčasnej kríze na Ukrajine. SDKÚ navrhuje prijať uznesenie, ktoré vyjadrí vážne znepokojenie nad eskaláciou napätia na Ukrajine. Prijatím uznesenia, ktoré navrhuje SDKÚ, by NR SR požiadala Rusko, aby okamžite stiahlo svoju armádu z okupovaných pozícií na území suverénneho štátu, ukončilo eskaláciu napätia a pristúpilo k politickému riešeniu situácie. Uznesenie by tiež deklarovalo, že považuje súčasné vedenie Ukrajiny za legitímnych predstaviteľov štátu a vyzvalo vládu SR na jednoznačné vyjadrenie sa k agresii vojsk Ruskej federácie na Ukrajine a k stiahnutiu slovenského veľvyslanca v Ruskej federácii do vyriešenia situácie.





twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies