SDKÚ a Most-Híd tlačia na Hrušovského, má sa vzdať kandidatúry!

NETKY.SK • 27 Február 2014, 09:46 • 2 min
SDKÚ a Most-Híd tlačia na Hrušovského, má sa vzdať kandidatúry!

BRATISLAVA - Čoraz horšie preferencie Pavla Hrušovského znervózňujú politikov Ľudovej platformy, uvádza denník SME. Najmä ľudia z SDKÚ-DS a Mosta-Híd naňho už niekoľko dní tlačia, aby sa prezidentskej kandidatúry vzdal.

slovakia

left justify in out

Dúfajú, že ak by Hrušovský ešte teraz podporil niekoho iného, mohol by sa do druhého kola s Robertom Ficom dostať aj skúsenejší politik, ako je Andrej Kiska. Vraví sa najmä o Milanovi Kňažkovi. Za predsedom svojho poslaneckého klubu naďalej stojí KDH. 

 

Podpredseda hnutia Július Brocka označil úvahy o odstúpení za porazenecké. Skončiť s kampaňou zatiaľ nechce ani samotný Hrušovský. V SDKÚ-DS a Moste-Híd sa diskutuje aj o tom, že by pre pravicu bolo lepšie, ak by s Hrušovským odstúpili aj ďalší menej úspešní kandidáti.

 

Napríklad Ján Čarnogurský či Gyula Bárdos z SMK. Takéto gesto by vraj mobilizovalo pravicových voličov a nemuselo by pôsobiť ako Hrušovského prehra. Bárdos podobné úvahy odmieta. "Neuvažujem, že by som odstúpil", povedal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona