SDĽ je pripravená za istých podmienok podporiť kandidatúru M. Ftáčnika

NETKY.SK • 23 Júl 2010, 12:04 • 2 min
SDĽ je pripravená za istých podmienok podporiť kandidatúru M. Ftáčnika

SDĽ je pripravená za istých podmienok podporiť kandidatúru M. Ftáčnika

slovakia

left justify in out

img

Strana demokratickej ľavice (SDĽ) je v novembrových komunálnych voľbách pripravená podporiť Milana Ftáčnika, ktorý sa uchádza o post primátora Bratislavy, za predpokladu, že sa dohodnú na spoločnej vízii toho, kam by malo hlavné mesto SR smerovať. TASR o tom informoval člen Ústrednej volebnej komisie (ÚVK) za SDĽ Ivan Weiss. "Diskutovali sme s pánom Ftáčnikom. Budeme trvať na tom, aby bola Bratislava viac ovplyvnená zelenými témami," priblížil.
Podľa slov predsedu tohto politického subjektu Mareka Blahu plánuje strana v komunálnych voľbách stavať aj vlastných kandidátov na starostov a primátorov, no vo väčšine prípadov bude súčasťou koalícií. "Bude to záležať od konkrétnych kandidátov, pretože sú slušní kandidáti pravice, aj slušní kandidáti ľavice. Pre nás bude rozhodujúce, či ten človek vie niečo pre mesto reálne urobiť a akú má históriu," poznamenal predseda s tým, že spoluprácu v rámci jednotlivých krajov budú dojednávať krajskí predsedovia SDĽ.
Ako uviedol Weiss za prioritného partnera pre spoluprácu je považovaná Strana zelených (SZ), ktorá spolu s SDĽ kandidovala aj v uplynulých parlamentných voľbách. "Diskutujeme nielen o kandidátoch, ale aj o spoločných témach. Dôležitý je obsah a až potom treba nájsť ľudí, ktorí to budú realizovať," podotkol člen ÚVK na margo prebiehajúcich rokovaní s jednotlivými politickými subjektmi.
Strana podľa vyjadrenia jej predsedu nie je spokojná s júnovým volebným ziskom. "Hranicu troch percent vo voľbách sme mohli prekonať a bolo to naším jednoznačným cieľom. Nemôžem preto povedať, že sme spokojní," konštatoval, no dodal, že ho berú ako prvý krok v "dlhom maratóne".
Po voľbách sa podľa Blahu vo vnútri strany diskutovalo aj o tom, či má ako predseda dôveru. "Mali sme rozšírené predsedníctvo, kde všetky kraje predložili svoje závery, prečo si myslia, že je takýto výsledok a či sú spokojní," uzavrel s tým, že krajské organizácie strany mu vyjadrili dôveru.
SDĽ získala v júnových parlamentných voľbách 2,41 percenta, čo predstavuje 61.137 hlasov. Komunálne voľby sa na Slovensku uskutočnia 27. novembra 2010.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies