Scotta Weilanda pochovali v Hollywoode

NETKY.SK • 13 December 2015, 10:27 • 2 min
Scotta Weilanda pochovali v Hollywoode

LOS ANGELES - Na Hollywood Forever Cemetery v Los Angeles pochovali vo štvrtok amerického speváka Scotta Weilanda, ktorý skonal 3. decembra v Bloomingtone v štáte Minnesota.

slovakia

left justify in out

Na pohrebe 48-ročného hudobníka sa zúčastnili okrem iných aj členovia kapiel Stone Temple Pilots a Velvet Revolver, v ktorých v minulosti pôsobil.

 

Telo Scotta Weilanda našli v autobuse, v ktorom cestoval počas aktuálneho turné so skupinou Scott Weiland & The Wildabouts. Na interpretovom profile hudobníka na sociálnej sieti Facebook uviedli, že zomrel v spánku. Polícia však o deň neskôr informovala, že v autobuse našli malé množstvo kokaínu. Rovnakú drogu našli aj v časti vozidla, ktorú používal Weilandov kolega Tommy Black. Basgitaristu následne zatkli a obvinili z prečinu držby zakázanej látky. Presnú príčinu úmrtia zatiaľ neurčili. 

 

Scott Weiland, vlastným menom Scott Richard Kline, sa narodil 27. októbra 1967 v kalifornskom San Jose. V 80. rokoch minulého storočia pomáhal zakladať spomínanú kapelu Stone Temple Pilots, s ktorou pred tým, ako ho v roku 2013 ostatní členovia vyhodili, vydal šesť albumov. Spieval aj vo formácii Velvet Revolver, ktorá uviedla na trh štúdiovky Contraband (2004) a Libertad (2007). Na konte má tiež sólové počiny 12 Bar Blues (1998), "Happy" In Galoshes (2008), vianočný album The Most Wonderful Time Of The Year (2011) a kompiláciu A Compilation Of Scott Weiland Cover Songs (2011). Tento rok v marci vydal pod hlavičkou Scott Weiland & The Wildabouts album Blaster. V minulosti mal viacero problémov so zákonmi, a to aj vďaka drogám. V rokoch 1994 až 2000 bola jeho manželkou Janina Castaneda, následne v rokoch 2000 až 2007 bol ženatý s modelkou Mary Forsberg, s ktorou má dve deti. Predvlani sa zosobášil s fotografkou Jamie Wachtel. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona