Scott si ako prvý Austrálčan na Masters obliekol zelené sako

NETKY.SK • 15 Apríl 2013, 09:42 • 2 min
Scott si ako prvý Austrálčan na Masters obliekol zelené sako

AUGUSTA - Austrálčan Adam Scott sa stal víťazom 77. ročníka golfového Masters v Auguste. O triumfe rozhodol v play-off súboji proti Ángelovi Cabrerovi z Argentíny. Scott si ako prvý Austrálčan v histórii obliekol zelené sako pre víťaza Masters.

slovakia

left justify in out

Triumf austrálskeho golfu zvýraznil tretím miestom Jason Day. O štvrté miesto sa podelili Američan Tiger Woods a ďalší "protinožec" Marc Leishman.

Po štyroch kolách mali Scott s Cabrerom zhodnú bilanciu 9 úderov pod par. Na prvej rozstrelovej jamke zahrali obaja par ihriska a prešli na druhú, ktorá má v kurze ihriska číslo desať. Podľa štatistík bola tento rok najťažšou jamkou. Scott vyhral vďaka birdie. "Je to veľká pocta obliecť si zelené sako. Je to niečo neuveriteľné. Vo finále som myslel iba na svoju hru, každú loptičku som sa snažil umiestňovať čo najpresnejšie," povedal Scott po premiérovom triumfe na turnaji kategórie Major. Na rozdiel od vlaňajšieho British Open nezlyhal psychicky. Pred rokom viedol štyri jamky pred koncom o štyri údery, ale potom prišli štyri bogey v rade a snaha vyšla nazmar. "Austrália je hrdá športová krajina. Časť môjho triumfu patrí aj Gregovi Normanovi. Veľmi ma inšpiroval. Som rád, že som pretrhol austrálsku smolu," pripomenul Scott. Norman bol na Masters trikrát druhý. 

Cabrera mohol nadviazať na triumf z roku 2009. Aj pred štyrmi rokmi hral play-off, tentoraz však nedopadlo rovnako úspešne ako vtedy. Pred nedeľňajším záverečným kolom viedol spoločne s Brandtom Snedekerom s náskokom jedného úderu pred Scottom. Argentínčanovi na druhej rozstrelovej jamke na rozdiel od Austrálčan pokus o dlhý putt nevyšiel. "Aj taký býva golf. Adam je dobrý víťaz a aj ja sa teším z jeho úspechu. Väčšiu radosť by som mal iba zo svojho," poznamenal Cabrera. 

Štvornásobný víťaz úvodného major turnaja sezóny Woods sa po horších výsledkoch v prvých dvoch kolách zlepšil a skončil štvrtý. V piatok mu na turnaji hrozila aj diskvalifikácia. Na pätnástej jamke tratil totiž treťou ranou vlajku a od nej putovala loptička do vody. Woods si z možností, ktoré mu ponúkali pravidlá, vybral opakovanie úderu z pôvodného miesta. Odpaľoval však o dva yardy od pôvodného miesta a ak by sa pred dvoma rokmi neupravili regule, nemusel by pokračovať v turnaji. Napokon organizátori rozhodli, že dostane dva trestné údery navyše. V posledný deň v daždi zahral ihrisko na 70 rán. "V nedeľu som hral dobre, čo je dobré znamenie. Niektoré údery však mohli byť oveľa lepšie," uviedol Woods, ktorý posledný Masters vyhral pred ôsmimi rokmi. 

Výsledky - golfový turnaj Masters v Auguste: 
Konečné poradie: 1. Adam Scott (Aus.) 279 (69+72+69+69), víťaz rozstrelu na 2. jamke, 2. Ángel Cabrera (Arg.) 279 (71-69-69-70), 3. Jason Day (Aus.) 281 (70-68-73-70), 4. Tiger Woods (USA) 283 (70-73-70-70) a Marc Leishman (Aus.) 283 (66-73-72-72), 6. Thorbjorn Olesen (Dán.) 284 (78-70-68-68) a Brandt Snedeker (USA) 284 (70-70-69-75)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies