Scorpions zmenila na podporu Ukrajiny text svojho hitu Wind of Change

NETKY.SK • 29 Marec 2022, 14:24 • 2 min
Scorpions zmenila na podporu Ukrajiny text svojho hitu Wind of Change

BERLÍN/LAS VEGAS - Nemecká rocková skupina Scorpions na nedávnom koncerte zmenila slová svojho hitu Wind of Change, aby takto vyjadrila podporu Ukrajine. Táto pieseň vznikla v roku 1990 a bola venovaná „perestrojke" Sovietskom zväze a koncu studenej vojny.

slovakia

left justify in out

Skupina Scorpions, ktorá sa po prestávke spôsobenej pandémiou koronavírusu vracia ku koncertovaniu, počas jedného z prvých vystúpení v Las Vegas urobila niekoľko symbolických gest na podporu Ukrajiny. Najvýraznejším z nich bola zmena textu v kultovej piesni Wind Of Change, píše Gazeta.pl.

 

img

 

V texte boli pôvodne zmienky o Moskve a parku Gorkého na nábreží rieky Moskva. V novej situácii, ktorá nastala po ruskej invázii na Ukrajinu, sa skupina Scorpions rozhodla zameniť úvodnú frázu, takže vokalista Klaus Meine namiesto "I Follow the Moskva/down to Gorky Park/ Listening to the wind of change" spieval „Now listen to my heart/It says Ukraine/Waiting for the wind to change…"

 

Ďalším prejavom podpory pre Ukrajinu bola aj gitara Matthiasa Jabsa modrej a žltej farby i nasvietenie scény lúčmi tých istých farieb.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona