Scooter a Modern Talking prídu na Cibula Fest

NETKY.SK • 16 Marec 2016, 11:59 • 2 min
Scooter a Modern Talking prídu na Cibula Fest

BRATISLAVA - Na Cibula Feste vystúpia tento rok aj nemecké skupiny Scooter a Modern Talking. Podujatie sa bude konať 22. a 23. júla na letisku v Holíči.

slovakia

left justify in out

Vstupenky si je možné rezervovať online od dnes. "Dohode predchádzali dlhé rokovania. Aj preto spúšťame predaj vstupeniek o niečo neskôr ako v minulosti. Chceli sme našim návštevníkom priniesť opäť o niečo viac a veríme, že sa nám to podarilo. Scooter ešte stále vypredáva najmä v Nemecku väčšinu svojich koncertov a Modern Talking ešte stále milujú na celom svete. V každom prípade očakávame najsilnejší ročník v histórii festivalu," povedal organizátor Vladimír Chrenka. Účasť na festivale už potvrdili aj Chinaski, Hex, No Name, Iné Kafe, Support Lesbiens, Buty a ďalší.


Skupina Scooter vznikla v roku 1993 v Hamburgu. Na konte má 18 štúdioviek, z ktorých pochádzajú hity ako Hyper Hyper, How Much Is The Fish?, Move Your Ass!, Weekend, Nessaja, Maria (I Like It Loud) alebo Ramp! (The Logical Song). Zatiaľ posledný album Ace vydali tento rok vo februári. Formáciu v súčasnosti tvoria H.P. Baxxter, Michael Simon a Phil Speiser.


Synthpopové duo Modern Talking tvoria Thomas Anders a Dieter Bohlen. Populárne bolo najmä v 80. rokoch, keď skupina vydala single ako You're My Heart, You're My Soul, You Can Win If You Want, Cheri, Cheri Lady, Brother Louie, Atlantis is Calling (S.O.S. for Love) či Geronimo's Cadillac. Po štvorročnom pôsobení na scéne v období 1984 - 1987 formácia ukončila činnosť. Návratu sa ich fanúšikovia dočkali v roku 1998, kedy sa ohlásili hitom You're My Heart, You're My Soul v novej verzii. V roku 1998 vydala formácia comebackový album Back for Good so štyrmi novými skladbami. V nasledujúcich rokoch sa prezentovali štúdiovkami Alone (1999), Year of the Dragon (2000), America (2001), Victory (2002) a Universe (2003). Modern Talking predali na celom svete viac ako 120 miliónov albumov a singlov, čo z nich robí najpredávanejšieho nemeckého interpreta v dejinách.


Informácie pochádzajú od Danky Šoporovej zo spoločnosti ACCESS Production, z webstránky www.cibulafest.eu a archívu agentúry SITA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies