Scolariho vyšetrujú v Portugalsku pre nezaplatené dane

NETKY.SK • 14 Máj 2014, 12:22 • 2 min
Scolariho vyšetrujú v Portugalsku pre nezaplatené dane

LISABON - Trénera brazílskej futbalovej reprezentácie Luiza Felipeho Scolariho vyšetrujú v Portugalsku pre porušenie zákonov, podľa viacerých médií ide o daňové úniky.

slovakia

left justify in out

Oficiálni predstavitelia prokuratúry nechceli zatiaľ hovoriť o priebehu vyšetrovania. V Portugalsku je neuzavreté vyšetrovanie predmetom tajomstva. Úrad generálneho prokurátora Portugalska v e-mailovej správe pre agentúru AP potvrdil otvorenie vyšetrovania voči Scolarimu, ale neuviedol žiaden detaily.

 

Podľa viacerých médií Scolari nezaplatil na daniach z príjmov za roky 2003 až 2008, keď viedol reprezentáciu Portugalska, sedem miliónov eur. Brazílčan popiera vinu. "Korektne som vyplnil všetky daňové priznania. Vo všetkých krajinách, v ktorých som pracoval, som riadne deklaroval moje príjmy. Ak je niečo chybné, potom to nie je mojou vinou. Verím, že spravodlivosť v tomto prípade zvíťazí," uviedol vo vyhlásení Scolari. 

 

Vzniknutú situáciu nekomentovali ani predstavitelia Portugalskej futbalovej federácie, ktorej zamestnancom bol Scolari. Ak vyšetrovatelia vznesú obvinenia, situáciu bude riešiť súd. Scolari priviedol reprezentáciu Brazílie k titulu majstrov sveta 2002 a bude na jej lavičke aj na nadchádzajúcom šampionáte v domácom prostredí. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona