Scolariho brazílska nominácia bez Ronaldinha, Kaka aj Robinha

NETKY.SK • 7 Máj 2014, 18:47 • 2 min
Scolariho brazílska nominácia bez Ronaldinha, Kaka aj Robinha

SAO PAULO - Tréner brazílskej futbalovej reprezentácie Luiz Felipe Scolari zverejnil v stredu nomináciu na majstrovstvá sveta, ktorá sa zaobišla bez väčších prekvapení.

slovakia

left justify in out

Väčšinou sa dostali do výberu hráči, ktorí vyhrali minuloročný Pohár konfederácií FIFA, pričom miesto nezostalo pre niekdajšie hviezdy ako Ronaldinho, Kaka alebo Robinho. 
     

V Scolariho mužstvo figuruje 23 futbalistov, z ktorých šestnásť triumfovalo vo finále minuloročnej generálky proti Španielsku. Tím "kanárikov" bude mixom talentovaných mladých hviezd ako Neymar a Oscar a skúsených hráčov ako sú Dani Alves, David Luiz, Thiago Silva a Hulk.
     

Hviezdy svetového šampionátu v roku 2010 Kaka a Robinho ešte mali nádej, že budú hrať na domácom finálovom turnaji, ale nezmestili sa na zoznam rovnako ako bývalý útočník AC Miláno Alexandre Pato. Tridsaťštyriročný Ronaldinho, majster sveta z roku 2002 zrejme prišiel o svoj posledný svetový šampionát. Len päť hráčov z "mundialu" v JAR pred štyrmi rokmi figuruje aj teraz v brazílskej reprezentácie - Julio Cesar, Silva, Alves, Maicon a Ramires. 
     

Brazília sa na svetovom šampionáte predstaví v základnej A-skupine spoločne s Chorvátskom, Mexikom a Kamerunom.
      

Nominácia Brazílie na MS 2014 (23 hráčov):
     

Brankári: Julio Cesar (FC Toronto), Jefferson (FC Botafogo), Victor (Atletico Mineiro)
     

Obrancovia: David Luiz (FC Chelsea), Dante (Bayern Mníchov), Thiago Silva (Paríž St. Germain), Henrique (SSC Neapol), Maicon (AS Rím), Dani Alves (FC Barcelona), Marcelo (Real Madrid), Maxwell (Paríž St. Germain)
     

Stredopoliari: Luiz Gustavo (VfL Wolfsburg), Paulinho (Tottenham Hotspur), Fernandinho (Manchester City), Ramires, Oscar, Willian (všetci FC Chelsea), Hernanes (Inter Miláno)      Útočníci: Hulk (Zenit Petrohrad), Bernard (Šachtar Doneck), Neymar (FC Barcelona), Jo (Atletico Mineiro), Fred (Fluminense)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona