Scolari považuje špekulácie o výbere súpera za neúctu

NETKY.SK • 23 Jún 2014, 10:18 • 2 min
Scolari považuje špekulácie o výbere súpera za neúctu

BRASÍLIA - Tréner brazílskej futbalovej reprezentácie Luiz Felipe Scolari ostro odmietol dohady a špekulácie o tom, že by si jeho tím mal vyberať súpera pre osemfinále majstrovstiev sveta. Scolari reagoval na rozhorčenie holandského kormidelníka Luisa van Gaala, ktorý obvinil FIFA z tendenčnosti a podpory domáceho tímu.

slovakia

left justify in out

Van Gaal namieta voči termínom pondelkových rozhodujúcich tretích zápasov MS v A- a B-skupine, v ktorých Brazílčania nastúpia proti Kamerunu až po súboji Holanďanov s Čiľanmi. Na základe výsledku tohto zápasu sa potom budú môcť zariadiť v súboji proti africkému outsiderovi A-skupiny tak, aby si mohli vybrať súpera pre osemfinálový zápas.

 

"Ak niekto hovorí o tom, že si budeme vyberať súpera, buď je to hlupák alebo zlomyseľník. V každom zápase sa snažíme vyhrať bez ohľadu na súpera či ďalšie okolnosti," zdôraznil Scolari. 

Brazílčanom stačí remíza na poistenie miesta v šestnástke najlepších, víťazstvo by z nich pravdepodobne urobilo víťazov A-skupiny. "Uvažovať o možnej manipulácii výsledku zápasu nášho tímu s Kamerunom je znevažujúce a neúctivé nielen z nášho pohľadu, ale aj voči hráčom Kamerunu," dodal nahnevaný Scolari. 

 

Brazília, Mexiko a Chorvátsko sa v pondelok pobijú o dve postupové priečky z A-skupiny do osemfinále. Holanďania a Čile zohrajú priamy súboj o prvenstvo v B-skupine, kde predtým spoločne vyradili obhajcov titulu Španielov. Víťaz B-skupiny narazí v osemfinále na druhého z A-skupiny a víťaz "áčka" sa predstaví proti druhému z "béčka". 

 

Pre Brazíliu bude pondelkový súboj proti Kamerunu v Brasílii jubilejným stým na svetových šampionátoch vo futbale. Tento míľnik ešte pred päťnásobnými majstrami sveta dosiahol v histórii MS len jeden tím - Nemecko. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies