Scolari desať dní pred začiatkom MS ako na hojdačke

NETKY.SK • 3 Jún 2014, 10:05 • 2 min
Scolari desať dní pred začiatkom MS ako na hojdačke

GOIANIA - Luiz Felipe Scolari je už mazák futbalových majstrovstiev sveta, ale aj tak ním desať dní pred šampionátom v rodnej Brazílii šijú všetci čerti.

slovakia

left justify in out

Najradšej by bol, keby sa začalo už teraz. "Nebolo by na škodu mať ešte jeden týždeň prípravy navyše, ale zároveň kdesi hlboko vo svojom vnútri cítim, že môj tím je pripravený. Chcem, aby sa to už začalo. Je čas ísť na vec," povedal kormidelník domáceho výberu, ktorý v roku 2002 doviedol Brazílčanov k piatemu a zatiaľ poslednému titulu majstrov sveta. V roku 2006 v Nemecku sedel na portugalskej lavičke.

 

"Niet na čo čakať. Veci sa budú vyvíjať buď dobre, alebo zle. Keď sa raz turnaj začne, splníme svoju misiu, alebo zomrieme," uviedol 65-ročný "Big Phil" pred utorkovým prípravným zápasom s Panamou. Potom už na jeho zverencov čaká iba piatková generálka proti Srbsku a 12. júna to celé v Sao Paule proti Chorvátsku vypukne. 

Scolari priznal, že v týchto dňoch máva zmiešané pocity. "Mám dni, keď som pokojný a v pohode. Potom však prídu aj také, keď som nesvoj, nemôžem spať, cítim vnútorné napätie. Vtedy hľadám spôsob, ako sa správne nastaviť," prezradil. 

 

V nedeľu ho rozladil prístup jeho zverencov k tréningu, nasadenie nebolo podľa jeho predstáv. Hráči pre základnú zostavu nechávali veľa priestoru na rýchle protiútoky. "V prípravných zápasoch a na Pohári konfederácií sme si nastavili latku. Nemôžeme teraz niečo meniť, stratili by sme tvár. Nesmieme zabudnúť, že do začiatku šampionátu zostáva desať dní. Nedovolím, aby na to zabúdali," dodal Scolari. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona