Sci-fi triler Nesmrteľný hovorí o tom, že mysel je schopná žiť dlhšie

NETKY.SK • 8 August 2015, 10:18 • 2 min
Sci-fi triler Nesmrteľný hovorí o tom, že mysel je schopná žiť dlhšie

BRATISLAVA - Z času na čas zvykneme vysloviť želanie "Kiež by som mal/mala viac času...

slovakia

left justify in out

Ako by sme asi reagovali, keby nám ten čas navyše niekto naozaj ponúkol?  Ako by sme ho využili a čo všetko by sme boli schopní pre to obetovať? Aj takými otázkami môže divákov zamestnať provokatívny sci-fi triler Nesmrteľný. Režisér Tarsem Singh (Snehulienka, Vojna bohov) sa v ňom zamýšľa nad tým, aké následky môže mať večný život.

 

 

Rozprávkovo bohatý developér Damian Hale, ktorého stvárnil oscarový Ben Kingsley, má všetko, čo si len môže želať. Chýba mu len jediné - zdravie. Keď sa od lekárov dozvie, že mu už nezostáva veľa času, rozhodne sa podstúpiť radikálny medicínsky zákrok, vďaka ktorému sa ručičky hodín jeho života posunú o pár rokov dozadu. Všetko je dohodnuté so šéfom kliniky, ktorá poskytuje nadštandardnú starostlivosť solventným klientom. Stvárnil ho Matthew Goode. Jeho zamestnanci zinscenujú Damianovu smrť a pretransformujú jeho vedomie do nového, mladšieho tela (Ryan Reynolds). Operácia prebehne úspešne a Damian si začína zvykať na novú identitu a užívať si život plnými dúškami. V jeho mysli sa však začnú zjavovať zvláštne obrazy, tváre a výjavy z minulosti, ktorá mu je úplne neznáma. Šéf kliniky ho odbije vysvetlením, že nesmrteľnosť musí mať aj vedľajšie účinky. Lenže nepríjemné záblesky sa vracajú s čoraz väčšou intenzitou. Hlavný hrdina začína postupne odhaľovať pozadie organizácie, ktorá je pripravená umlčať ho, aby ochránila svoje tajomstvá a to, kým sa vlastne stal.

 

Režisér Tarsem Singh sa pre scenár Nesmrteľného rozhodol takmer okamžite. Chcel natočiť niečo viac akčné a "menej fantastické" a v tomto príbehu sa hovorí o budúcnosti, ktorá nám nie je veľmi vzdialená. "Nikto by nechcel žiť večne v starnúcom tele. Berúc do úvahy čo všetko dnes zoženiete na čiernom trhu, umelo vypestovanú pečeň a omnoho viac, sa táto téma stáva výsostne aktuálnou," vyhlásil Tarsem Singh. Podľa neho je naša myseľ predurčená žiť omnoho dlhšie, ako jej dovoľujú fyzické predispozície. "Ak by Einstein alebo Steve Jobs žili dlhšie, mohli pre ľudstvo vykonať omnoho viac."

 

Triler Nesmrteľný prináša do slovenských kín od 6. augusta Forum Film Slovakia. TASR informovala Jana Studená z distribučnej spoločnosti.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies