FOTO Schweinsteiger žaluje čínsku firmu: Vyrába nacistické figúrky s jeho podobizňou

NETKY.SK • 26 Október 2015, 14:51 • 2 min
FOTO Schweinsteiger žaluje čínsku firmu: Vyrába nacistické figúrky s jeho podobizňou

MANCHESTER – Nemecký majster sveta Bastian Schweinsteiger zažaloval čínskeho výrobcu hračiek potom, ako uviedla na trh figúrku nacistického vojaka, ktorá sa výrazne podobá na hráča Manchestru United.

slovakia

left justify in out

Figúrka má 30 centimetrov a dokonca sa volá "Bastian", čo nápadnú podobnosť s 31-ročným futbalistom ešte viac umocňuje. Je oblečená v uniforme veteránov Wehrmachtu veteránov a na hrudi má dokonca pripnutý odznak orla nesúceho symbol svastiky.

Podľa popisu, bude hračka vyrábaná spoločnosťou DiD a mala bysa predávať za €109. Vojak je členom armády Wehrmachtu v rokoch 1935 až 1946. Podľa správ v Nemecku sa zástupca spoločnosti DiD Patrick Chan vyjadril: "Nemáme žiadne figúrky, ktoré by sme vyrábali podľa známeho futbalistu."

Firma DiD sídliaca v Hongkongu vyrába celú sériu figúriek "Bastian" a tvrdí, že akákoľvek podobnosť s nemeckým futbalistom je čisto náhodná: "Figúrka je členom zásobovacej jednotky Wehrmach, takzvaný kuchynský chlapec."

Nemecký denník Bild hovoril so zástupcom spoločnosti DiD Patrickom Chanom v Hongkongu, ktorý povedal: "Neponúkame žiadne figúrky založené na futbale. Podobnosť je čisto náhodná. Podoba figúrky je založená na typickom Nemcovi. Veríme, že väčšina Nemcov vyzerá takto. Bastian je v Nemecku bežné meno."




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies