Schwazer je pripravený vypovedať v kauze Kostnerovej

NETKY.SK • 1 Apríl 2015, 17:28 • 2 min
Schwazer je pripravený vypovedať v kauze Kostnerovej

RÍM - Bývalý olympijský šampión v chôdzi na 50 km Alex Schwazer je pripravený svedčiť v arbitrážnom vypočúvaní v kauze svojej expriateľky Caroline Kostnerovej.

slovakia

left justify in out

Talianskej niekdajšej majsterke sveta v krasokorčuľovaní v januári Taliansky olympijský výbor (CONI) uložil dištanc na 16 mesiacov za to, že pomáhala Schwazerovi vyhnúť sa dopingovým kontrolám. "Je mi jej ľúto. Ak ma zavolajú na výpoveď do Lausanne, urobím to bez akýchkoľvek problémov. Dúfam, že sa táto situácia, v ktorej sa octila, skončí čoskoro," povedal Schwazer. CONI aj Kostnerová sa už odvolali na Športový arbitrážny súd (CAS) v Lausanne.

 

Kostnerovej dištanc v prípade uchovania platnosti vyprší 15. mája 2016. Schwazer si momentálne tiež odpykáva trest za porušenie antidopingových pravidiel, má sa mu skončiť 29. apríla toho istého roku. Obaja športovci by teoreticky stihli nasledujúce OH a ZOH, no prezident Talianskej atletickej federácie Alfio Giomi vo februári vyhlásil, že Schwazer nebude mať miesto vo výprave v brazílskom Riu de Janeiro. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies