Schwarzenegger slávnostne otvoril svoje múzeum

NETKY.SK • 8 Október 2011, 00:10 • 2 min
Schwarzenegger slávnostne otvoril svoje múzeum

Schwarzenegger slávnostne otvoril svoje múzeum

slovakia

left justify in out

img

Slávny hollywoodsky filmový herec a bývalý kalifornský guvernér Arnold Schwarzenegger dnes odkázal posolstvo mladým ľuďom, ktorí chcú v živote dosiahnuť úspech: "Buďte vždy dychtiví".
Rakúsky rodák Schwarzenegger sa v inšpiratívnom príhovore na slávnostnom otvorení múzea, mapujúceho jeho život, odvolal na názov jedného zo svojich prvých filmov Stay Hungry (1976), kde si zahral kulturistu.
Narodil sa v štajerskej obci Thal neďaleko Grazu, druhého najväčšieho mesta Rakúska.
Schwarzenegger označil novootvorené múzeum v Thale za "symbol vôle" a za potvrdenie skutočnosti, že "každý má šancu".
V rodnom dome muža, ovenčeného v mladosti titulom Mr. Universum a neskoršej filmovej hviezdy, je k dispozícii približne tisíc exponátov z troch etáp Schwarzeneggerovho života, vrátane prvých činiek, ktoré používal v posilňovni, či stola, za ktorom úradoval ako kalifornský guvernér.
V USA žijúci úspešný Rakúšan odhalil aj svoju bronzovú sochu. Stelesňuje ho ako mladého kulturistu z Rakúska - v športových trenkách a napínajúceho svaly - ktorý sa vybral do Hollywoodu za slávou a nakoniec sa z neho stal guvernér Kalifornie.
Populárny Arnie je v Štajersku od štvrtkového popoludnia. Jeho prvá cesta z letiska v Grazi viedla v spoločnosti syna Patricka k hrobu matky vo Weizi. Potom sa najpopulárnejší občan tejto rakúskej spolkovej krajiny prešiel po uliciach štajerskej metropoly Graz v sprievode priateľov a zástupcov médií, pričom ho všade prenasledovali lovci autogramov.
Schwarzenegger, ktorý sa nachádza uprostred rozvodového konania s Mariou Shriverovou, vyhlásil, že ich svadba bola jedným z mnohých vecí, "na ktoré s láskou spomínam".

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona