Schwarzenegger nebude hlasovať za Trumpa: "Sexizmus" je neprijateľný"

NETKY.SK • 11 Október 2016, 12:43 • 2 min
Schwarzenegger nebude hlasovať za Trumpa: "Sexizmus" je neprijateľný"

RÍM- Hollywoodska filmová hviezda a bývalý republikánsky guvernér amerického štátu Kalifornia Arnold Schwarzenegger dnes v interview povedal, že neúctivý postoj Donalda Trumpa k ženám ovplyvnil jeho rozhodnutie nepodporiť ho ako kandidáta na prezidenta. Informovala o tom tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

V sobotu 8. októbra - po tom, čo do médií preniklo video z roku 2005, na ktorom republikán Trump povedal niekoľko vulgárnych výrokov o obťažovaní žien - napísal Schwarzenegger na Twitteri, že "prvýkrát" odvtedy, čo sa v roku 1983 stal občanom USA, nebude vo voľbách hlasoval za republikánskeho prezidentského kandidáta.

 

"Chcem povedať jedno: podľa mňa je neprijateľné, aby ktokoľvek, kto zastáva funkcie, pokoroval snahu, úlohu a prítomnosť žien (v spoločnosti)," povedal bývalý herec narodený v Rakúsku pre taliansky denník Corriere della Sera.

 

"Nebol som ako muž svätec, moje chyby sú verejné a v minulosti som sa musel ženám ospravedlňovať, ale rešpektujem, že obe pohlavia sú úplným základom spoločenských a osobných vzťahov," dodal Schwarzenegger, bývalá ikona kulturistiky.

 

Niekdajší guvernér Kalifornie takisto uviedol, že sa ešte nerozhodol, či bude v prezidentských voľbách hlasovať za kandidátku Demokratickej strany Hillary Clintonovú, ale zdôraznil, že jeho dištancovanie sa od Trumpa nie je zároveň "výzvou vôbec nehlasovať vo voľbách" 8. novembra.

 

"Musím premýšľať, a veľa, o tom, koho budem voliť. Pre mňa a pre mnohých Američanov z niekoľkých generácií nastal čas urobiť ťažkú a závažnú voľbu," uzavrel tému Schwarzenegger.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona