Schwarzenegger navštívi múzeum vo svojom rodnom dome v Štajersku

NETKY.SK • 16 September 2011, 16:12 • 2 min
Schwarzenegger navštívi múzeum vo svojom rodnom dome v Štajersku

Schwarzenegger navštívi múzeum vo svojom rodnom dome v Štajersku

slovakia

left justify in out

img

Bývalý herec a kalifornský exguvernér Arnold Schwarzenegger navštívi 7. októbra svoj rodný dom v rakúskej štajerskej obci Thal pri Grazi, ktorý v lete otvorili ako múzeum. Podľa agentúry DPA to dnes potvrdil Schwarzeneggerov priateľ z detstva a šéf múzea Peter Urdl.
Niekdajší guvernér pri návšteve rodného domu odhalí v záhrade aj približne 2,5 metra vysokú bronzovú sochu, ktorá bývalého kulturistu zachytáva "v legendárnej póze".
Od otvorenie múzea koncom júla navštívilo zariadenie približne 5000 "Arnieho" fanúšikov, informoval Urdl, z ktorého iniciatívy expozícia vznikla.
Schwarzenegger navštívil Rakúsko v júni a zúčastnil sa energetického fóra v sídle OSN vo Viedni, kde sa angažoval za využívanie obnoviteľných zdrojov energie.
Filmového Terminátora počas jeho návštevy prijal aj rakúsky prezident Heinz Fischer a kancelár Werner Faymann; do rodnej obce sa však vtedy nedostal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona