Schwarzenberg chce zostať v politike kvôli Zemanovi a Babišovi

NETKY.SK • 8 Apríl 2015, 13:28 • 2 min
Schwarzenberg chce zostať v politike kvôli Zemanovi a Babišovi

PRAHA - Bývalý šéf českej diplomacie Karel Schwarzenberg chce by predsedom strany TOP 09 aj v nadchádzajúcich rokoch. Dúfa, že ju povedie nielen do regionálnych a senátnych volieb, ktoré sa uskutočnia na jeseň 2016, ale aj do parlamentných volieb v roku 2017, povedal 77-ročný politik pre televíziu spravodajského portálu aktualne.cz.

slovakia

left justify in out

"Existujú dvaja politici, ktorí ma silno motivujú, aby som zostal v politike: pán prezident (Miloš Zeman) a pán (Andrej) Babiš (minister financií a šéf hnutia ANO)," uviedol Schwarzenberg, ktorý v súčasnosti šéfuje zahraničnému výboru Poslaneckej snemovne.
     

Jediná vec, ktorá by mohla zmariť tieto plány, je jeho zdravotný stav. "V mojom veku nikdy neviete, či vás zajtra netrafí šľak alebo niečo podobné. Ale chcem ísť do tých volieb," povedal Schwarzenberg. "Cítim sa dobre," dodal.
     

Schwarzenberg je na čele TOP 09 od jej založenia v roku 2009. Na jeseň tohto roku si bude strana voliť nové vedenie, pričom znovuzvolenie Schwarzenberga za predsedu je považované za takmer isté.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies