Schvaľovanie rozpočtu RTVS na rok 2017 sa posúva

NETKY.SK • 12 December 2016, 14:41 • 2 min
Schvaľovanie rozpočtu RTVS na rok 2017 sa posúva

BRATISLAVA – Rozpočet Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) pre rok 2017 Rada RTVS dnes neschválila. Rokovanie o ňom prerušila až do 21. decembra.

slovakia

left justify in out

Schvaľovanie rozpočtu posunula rada pre novú skutočnosť, ktorá sa stala medzi predložením návrhu do rady a jeho dnešným prerokovaním. Zmena sa konkrétne týka rizika prehry 11 rokov starého sporu so spoločnosťou PSMA v súčasnej výške 2,4 milióna eur. Ako na dnešnom rokovaní Rady RTVS povedal generálny riaditeľ RTVS Václav Mika, v návrhu budúcoročného rozpočtu je na tento účel rezerva, na ktorú sa použije úspora 5,2 milióna eur z tohto roka. Spor medzi spoločnosťou PSMA - bývalým obchodným zástupcom pre predaj reklamy Slovenského rozhlasu (SRo) a SRo od roku 2005 narástol z 868-tisíc eur s úrokmi a súdnymi trovami na približne 2,4 milióna eur. Týka sa práva PSMA na odstupné od zmluvy.


Oproti tomuto roku RTVS očakáva v roku 2017 menej zdrojov v rozpočte. Príjmy znižuje medzi iným fakt, že oproti roku 2016 RTVS nebude mať príjem 5,8 milióna eur, ktorý súvisel so zmenou metodiky pri výpočte pomeru neuplatnenej DPH od októbra 2012 až po rok 2015. Taktiež sa neplánuje príjem z predaja majetku, Radu RTVS o tom informoval manažment RTVS koncom októbra.

 

Tradične hlavný príjem verejnoprávnej rádiotelevízie bude z úhrad za služby verejnosti a dosiahne približne 75 miliónov eur. Z reklamy by RTVS mohol získať cca 4,7 mil. eur a zo zmluvy so štátom 26 miliónov eur. Podrobnejšie bude rozpočet RTVS na rok 2017 známy až po jeho prerokovaní Radou RTVS, ktoré sa očakáva ešte do Vianoc.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona