Schválili novú posádku pre ISS, štart je naplánovaný na 15. decembra

NETKY.SK • 14 December 2015, 09:48 • 2 min
Schválili novú posádku pre ISS, štart je naplánovaný na 15. decembra

BAJKONUR - Štátny výbor ruského kozmodrómu Bajkonur v Kazachstane schválil novú posádku pre expedíciu na Medzinárodnú vesmírnu stanicu (ISS). Pre agentúru TASS to dnes potvrdila ruská (Federálna vesmírna agentúra (Roskosmos).

slovakia

left justify in out

Posádku tvoria Jurij Malenčenko z Ruska, Timothy Kopra z amerického Národného úradu pre letectvo a vesmír (NASA) a Brit Timothy Peake z Európskej vesmírnej agentúry (ESA).

 

Záložný tím tvoria Rus Anatolij Ivanišin, Japonec Óniši Takuja z Japonskej agentúry pre výskum vesmíru (JAXA) a Kathleen Halliseyová-Rubinsová z NASA.

 

Štart nosnej rakety Sojuz-FG, ktorá vynesie do vesmíru kozmickú loď Sojuz TMA-19M, je naplánovaný na 15. decembra. Loď by sa mala spojiť s ruským modulom Rassvet, časťou ISS, v ten istý deň.

 

Malenčenko sa dostane na obežnú dráhu už po šiesty raz vo svojej kariére. Kopra bol na orbite raz, Peake poletí po prvý raz. Návrat posádky je predbežne naplánovaný na 5. júna.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies