Schválené! Grécku požičajú počas 3 rokov do 86 miliárd eur

NETKY.SK • 15 August 2015, 09:25 • 2 min
Schválené! Grécku požičajú počas 3 rokov do 86 miliárd eur

BRUSEL - Ministri financií eurozóny dnes schválili tretí záchranný balík pre Grécko za ostatných päť rokov.

slovakia

left justify in out

Medzinárodní veritelia súhlasili s tým, že počas troch rokov požičajú Grécku do 86 miliárd eur, informovala agentúra Reuters. Európska komisia to potvrdila po šiestich hodinách rokovania v Bruseli.

 

"Nové pôžičky do výšky 86 miliárd eur budú dostupné pre Grécko počas najbližších troch rokov," uviedla EK vo vyhlásení, ktoré citovala agentúra Reuters.

 

"Dnešná dohoda ukončí neistotu, ktorá visela nad krajinou a eurozónou už príliš dlho," uviedol podpredseda Európskej komisie Valdisa Dombrovskis. Dodal, že dohoda "vytvorí nové pracovné miesta a obnoví ekonomický rast".

 

Dnešné rozhodnutie otvára cestu pre národné parlamenty eurozóny, aby hlasovali o trojročnom balíku pomoci. Atény však musia obmedziť výdavky a zaviesť rozsiahle ekonomické a sociálne reformy. Postup reforiem bude posudzovaný každé tri mesiace a veritelia by okamžite zastavili Grécku splátky z úveru, ak by kontrola plnenia úverových podmienok ukázala, že neplní svoje sľuby.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona