Schuster: Aj keď bol vážne chorý, verili sme, že sa mu stav zlepší

NETKY.SK • 6 Október 2016, 07:35 • 2 min
Schuster: Aj keď bol vážne chorý, verili sme, že sa mu stav zlepší

BRATISLAVA - Úmrtie bývalého prezidenta SR Michala Kováča ma prekvapilo vzhľadom na zlepšenie jeho zdravotného stavu.

slovakia

left justify in out

Povedal pre TASR exprezident Rudolf Schuster, ktorý tento post zastával v rokoch 1999 až 2004.

 

"Je mi to veľmi ľúto. Poznal som ho zblízka, ako predseda Slovenskej národnej rady som ho vymenoval za ministra financií. V Košiciach sa dozvedel, že mu uniesli syna. Sú to momenty, na ktoré si veľmi spomínam," uviedol.

 

"Stretávali sme sa každý rok aj s jeho manželkou, vymieňali si názory. Myslím si, že mal ťažké obdobie, lebo v čase, keď vládlo HZDS, ktoré ho navrhlo aj zvolilo, mu život osladili tým, že ho začali kritizovať," konštatoval Schuster.

 

Podľa neho slovenský parlament sa doteraz nedokázal vyrovnať s kauzou únosu, aj keď bolo dosť času na to, aby sa vysvetlila. "Osobne mi povedal: Mne nejde o to, aby niekoho potrestali, ale aby sa ľudia dozvedeli pravdu. Ja som všetkým odpustil," spomína Schuster na Kováčove slová.

 

"Chcem vysloviť úprimnú sústrasť rodine pána exprezidenta, jeho manželke, synom a celej rodine. Je mi to ľúto. Prišlo to tak náhle. Aj keď bol vážne chorý, verili sme, že sa mu stav zlepší," dodal.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona