Schürrle po postupe Nemcov do štvrťfinále: Alžírsko bolo skvelé

NETKY.SK • 1 Júl 2014, 09:30 • 2 min
Schürrle po postupe Nemcov do štvrťfinále: Alžírsko bolo skvelé

BELO HORIZONTE - Pred začiatkom šampionátu ich mnohí odpisovali, napokon však v Brazílii zanechali zo všetkých afrických mužstiev najlepší dojem. Alžírski futbalisti po postupe zo základnej skupiny poriadne potrápili trojnásobných majstrov sveta z Nemecka, ktorí si miestenku do štvrťfinále zabezpečili až v druhej časti predĺženia.

slovakia

left justify in out

Tím bosnianskeho trénera Vahida Halilhodžiča bol favoritovi rovnocenným súperom a v prvom polčase si vypracoval viac šancí. "Alžírčania boli skvelí, od začiatku na nás vybehli a nedovolili nám dostať sa do správneho rytmu. História si však nebude pamätať, akým spôsobom sme postúpili do štvrťfinále. Ráta sa výhra a nezáleží na tom, ako sme sa k nej dopracovali," povedal pre akreditované médiá krídelník Andre Schürrle, ktorý v 92. minúte strelil úvodný gól.

 

Nemci odplatili Alžírčanom prehru z MS 1982 v Španielsku. "Bolo to víťazstvo vôle. V prvom polčase sme hrali zle, strácali sme príliš veľa lôpt, v druhom to bolo výrazne lepšie a tam sme mali rozhodnúť. Mali sme naozaj veľké množstvo šancí. Všetci hráči už hrali v predĺžení na hranici svojich možností, ale zvládli sme to. Už sa tešíme na štvrťfinále proti Francúzom. Bude to taká klasika s dramatickým nábojom," zdôraznil tréner Joachim Löw.

 

"Le Bleus" majú Nemcom čo odplácať, v rokoch 1982 a 1986 s nimi prehrali v semifinále. Vzájomný zápas oboch tímov na španielskom "Mundiale" poznačil likvidačný faul nemeckého brankára Haralda Schumachera na Patricka Battistona. Na šampionáte v Mexiku nemecký tím profitoval z rýchleho gólu, ktorý padol po zlom vybehnutí brankára Joela Batsa. "Ak chceme uspieť proti bojovnému francúzskemu tímu, musíme podať lepší výkon, ako v zápase s Alžírskom. Francúzi majú veľmi silnú obranu i stredovú formáciu a vpredu nebezpečného Karima Benzemu," dodal Löw.

 

Alžírčania pred štyrmi rokmi v JAR vyšli strelecky naprázdno, no v Brazílii vsietili sedem gólov a potvrdili veľký progres. "Ukázali sme celému svetu, že máme skvelý tím. Ľudia mohli vidieť, čoho sme naozaj schopní. Postúpili sme zo skupiny na úkor Ruska a v osemfinále sme odohrali vyrovnanú partiu s Nemeckom, ktoré patrí k ašpirantom na titul. Fanúšikovia môžu byť na nás hrdí," nechal sa počuť obranca "púštnych líšok" Madjid Bougherra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies