Schumacherov stav nezmenený - kritický, ale stabilný

NETKY.SK • 1 Január 2014, 12:03 • 2 min
 Schumacherov stav nezmenený - kritický, ale stabilný

GRENOBLE - "Dobrou správou nadnes je, že nenastali nijaké významné zmeny," povedala novinárom v stredu pred nemocnicou Nemcova manažérka Sabine Kehmová.

slovakia

left justify in out

Zdravotný stav sedemnásobného majstra sveta formuly 1 Michaela Schumachera po nehode na nedeľňajšej lyžovačke nie je lepší, ale ani sa nezhoršil. "Stále je to kritické, no stabilné. Dobrou správou nadnes je, že nenastali nijaké významné zmeny," povedala novinárom v stredu pred nemocnicou vo francúzskom meste Grenoble manažérka čoskoro 45-ročného Nemca (nar. 3. januára 1969) Sabine Kehmová.

Schumacher zostáva v umelom spánku, lekári bojujú o jeho život z hodiny na hodinu a odmietajú vysloviť akékoľvek prognózy. Rodák z Hürthu sa v pondelok podrobil druhej operácii mozgu, lekári mu z ľavej strany odstránili veľký hematóm a znížili tlak v lebke. V utorok skonštatovali, že expilotov stav "sa mierne zlepšil". 

Schumacher utrpel vážne zranenia v nedeľu vo francúzskom stredisku Méribel, keď mimo vyznačenej lyžiarskej trate hlavou narazil do skaly. Legenda Ferrari absolvovala svoju poslednú Veľkú cenu ešte 25. novembra 2012 v Brazílii, kde sa rozlúčila s dianím v F1 siedmym miestom. Celkovo odjazdil 308 VC za Jordan (1991), Benetton (1992 - 1995), Ferrari (1996 - 2006) a Mercedes (2010 - 2012). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona