Schumacherov stav je naďalej kritický, ale stabilizovaný

NETKY.SK • 4 Január 2014, 13:44 • 2 min
Schumacherov stav je naďalej kritický, ale stabilizovaný

GRENOBLE - V piatok fanúšikovia Schumachera vzdali pri nemocnici v Grenobli, v ktorej legendárny jazdec leží, tichú poctu v deň jeho 45. narodenín.

slovakia

left justify in out

Stav bývalého šampióna F1 Michaela Schumachera je po nehode na lyžovačke naďalej kritický, avšak stabilizovaný. V sobotu to potvrdila jeho manažérka Sabine Kehmová.

"Zároveň výslovne zdôrazňujeme, že každá informácia o jeho zdravotnom stave, ktorá nepochádza od ošetrujúcich lekárov či jeho manažérskeho tímu, je čírou špekuláciou," citovala agentúra DPA manažérku. Dodala, že kameru, ktorú mal Schumacher na svojej prilbe počas lyžovačky, odovzdala rodina nemeckého expilota vyšetrovacím orgánom.

Kehmová sa rozhodla vydať oficiálne stanovisko po výrokoch bývalého jazdca F1 a Schumacherovho kamaráta Philippea Streiffa v rozhovore pre Sky TV. Tomu vraj chirurg Gerard Saillant, ktorý je v nemocnici v Grenobli, prezradil, že Nemec je už mimo ohrozenia života.

Tichá pocta od fanúšikov

Najúspešnejší pilot v dejinách "efjednotky" so siedmimi titulmi a 91 triumfami utrpel v nedeľu po lyžiarskom úraze vo Francúzskych Alpách vážne zranenia hlavy a musel podstúpiť dve operácie. Pri druhej mu odstránili väčší hematóm a zmiernili tak tlak na jeho mozog. Podľa Kehmovej zostáva Schumacher naďalej v umelom spánku. V piatok jeho fanúšikovia vzdali pri nemocnici v Grenobli, v ktorej legendárny jazdec leží, tichú poctu v deň jeho 45. narodenín.

Ako vo štvrtok vyšlo najavo, k nehode neprišlo pri riskantnej jazde na zjazdovke. Schumacher sa vraj pokúsil pomôcť dcére jedného z jeho priateľov, ktorá spadla. Vyšiel tak z upraveného svahu do hlbšieho snehu, kde narazil na kameň a udrel si hlavu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies