Schumacher trávi 45. narodeniny v kóme: Rodina sa spolieha na jeho bojového ducha

NETKY.SK • 3 Január 2014, 09:48 • 2 min
Schumacher trávi 45. narodeniny v kóme: Rodina sa spolieha na jeho bojového ducha

GRENOBLE - Sedemnásobný majster sveta vo formule 1 Michael Schumacher trávi 45. narodeniny v kóme v stabilizovanom, a stále kritickom stave, ale jeho najbližší veria, že zabojuje a neprehrá zápas s následkami vážneho úrazu hlavy z lyžovačky.

slovakia

left justify in out

Zatiaľ čo francúzske úrady začali vyšetrovať okolnosti jeho nedeľňajšej nehody a pracujú s verziou vysokej rýchlosti, rodina prijíma prejavy podpory od fanúšikov z celého sveta.

"Radi by sme sa poďakovali ľuďom zo všetkých kútov planéty, ktorí nám vyjadrili svoje sympatie a posielajú pozdravy so želaním skorého vyzdravenia. Spoliehame sa na to, že Michael je veľký bojovník a nikdy by sa nevzdal," uvádza sa v oficiálnom vyhlásení. 

Vo štvrtok navštívil pacienta v Grenobli aj prezident Medzinárodnej automobilovej federácie (FIA) Jean Todt, ktorý bol šéfom tímu Ferrari v čase najväčšej Nemcovej slávy. 

Schumacher údajne lyžoval vo francúzskych Alpách mimo vyznačenej trate a hlavou narazil do skaly, na hlave mal prilbu, ktorá zabránila najhoršiemu. Podľa rodinnej hovorkyne Sabine Kehmovej nebola príčinou nehody vysoká rýchlosť. "Vyzerá to tak, že v zákrute narazil na skalu. Bola to séria nepriaznivých okolností. Nešiel rýchlo, pretože pomáhal priateľovi, ktorý spadol," tvrdí Kehmová. Schumacher bol na svahu spolu so 14-ročným synom Mickom a skupinou priateľov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies