Schumacher pomôže obetiam povodní pol miliónom eur

NETKY.SK • 19 Jún 2013, 13:35 • 2 min
Schumacher pomôže obetiam povodní pol miliónom eur

BERLÍN - Sedemnásobný majster sveta vo formule 1 Michael Schumacher venuje pol milióna eur na pomoc pri odstraňovaní škôd po záplavách, ktoré zasiahli nemecké povodia riek Labe a Dunaj.

slovakia

left justify in out

Stúpajúca voda po vytrvalých dažďoch prinútila opustiť domovy tisícky Nemcov. S následkami živelnej pohromy sa vyrovnávajú aj v Česku, v Rakúsku či na Slovensku. Nemecká kancelárka Angela Merkelová sľúbila na tento účel vyčleniť 8 miliárd eur.

Schumacher najskôr dal do dražby podpísanú pretekársku kombinézu a keď výťažok z predaja dosiahol 50-tisíc eur, pridal k sume jednu nulu. "Ako som sľúbil, spolu s manželkou Corinnou sme číslo vynásobili desiatimi na pol milióna eur. Uvedomujeme si, že je to iba zlomok finančnej pomoci, ktorú obete pohromy potrebujú. Sme nadšení z prejavov solidarity a chceme povzbudiť aj ďalších darcov," povedal 44-ročný Schumacher, ktorý po povodniach v roku 2002 prispel miliónom eur a v roku 2004 poslal do ázijských krajín postihnutých ničivou vlnou cunami 7,5 milióna eur. Jeho súťažná kariéra v F1 sa druhý raz a podľa všetkého definitívne skončila minulý rok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies