Schumacher leží už takmer pol roka v kóme: Budú už len zlé správy!

NETKY.SK • 3 Jún 2014, 14:09 • 2 min
Schumacher leží už takmer pol roka v kóme: Budú už len zlé správy!

GRENÓBLE – Nevidí to ružovo! Sedemnásobný šampión F1 Michael Schumacher je už päť mesiacov v kóme a bývalý lekár pilotov Formuly 1 je skeptický.

slovakia

left justify in out

Lekár Gary Hartstein realisticky prehovoril vo svojom blogu o stave Michaela Schumachera, ktorý leží v kóme po páde v lyžiarskom stredisku Meríbel. Ľudia okolo „Schumiho“ sú skúpi na slovo a podľa Hartsteina je to pret, lebo sa jeho stav nezlepšuje. „Chcete odo mňa, aby som vám povedal niečo nové o stave Michaela Schumachera. Asi ste si všimli, že opäť dlhú dobu nemáme žiadne priame informácie o jeho zdravotnom stave. Myslím si, že keby boli nejaké dobré správy, už by sme si ich prečítali,“ povedal Hartstein.

 

„Znie to zúfalo a veľmi smutne, ale po 6 mesiacoch v kóme sa iba malému zlomku pacientov podarí vrátiť k plnému vedomiu. Veľká väčšina prežíva len vo vegetatívnom stave, alebo neskôr zomrie,“ prezradil lekár na svojom blogu. Miera úmrtnosti je podľa neho 25-30 percent.

 

img

 

Podľa Hartsteina sa veľmi málo pacientov po šiestich mesiacov v kóme „naučí rozprávať, chodiť, alebo dokonca obliecť."

 

Svoj blog uzavrel veľmi kruto: „Mám celkom strach, že už nikdy nebudeme mať o Michaelovi žiadne dobré správy. Skôr by sme sa mali obávať, že rodina vydá nejakú tlačovú správu...“




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona