Schulz vie o neonacistoch v NR SR: Považuje to za súčasť celoeurópskeho javu

NETKY.SK • 7 Marec 2016, 19:35 • 2 min
Schulz vie o neonacistoch v NR SR: Považuje to za súčasť celoeurópskeho javu

BRUSEL - Prítomnosť extrémne pravicovej strany v parlamente je pre Slovensko historickým prvenstvom, avšak v ďalších krajinách EÚ je výskyt takýchto strán bežnou realitou.

slovakia

left justify in out

Predseda Európskeho parlamentu (EP) Martin Schulz to uviedol po skončení prvej časti dnešného summitu EÚ-Turecko v Bruseli.

 

"Je to znepokojivý vývoj," zhodnotil Schulz nielen terajšiu povolebnú situáciu na Slovensku, kde sa do parlamentu dostala strana označovaná za neonacistickú, ale aj všeobecný politický vývoj v niektorých krajinách EÚ, kde extrémne pravicové a protieurópsky orientované strany získavajú čoraz väčšiu voličskú podporu.

 

Na otázku slovenských médií, ako vníma výsledok volieb na Slovensku aj v kontexte súčasnej migračnej krízy, šéf europarlamentu pripomenul, že pre extrémistické politické subjekty je populárne útočiť na základné ľudské pudy a kritizovať prijímané politické opatrenia.

 

Podľa jeho slov sa najúspešnejšie dá proti takýmto stranám bojovať tak, že sa budú prijímať reálne riešenia, ktoré budú prinášať výsledky v sociálnej oblasti a prispievať k sociálnej spravodlivosti, obzvlášť v období, keď v EÚ pribúda veľa bohatých firiem, ale aj veľa chudobných ľudí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies