Schulz varoval Tsiprasa, aby sa držal sankčného kurzu EÚ

NETKY.SK • 8 Apríl 2015, 08:49 • 2 min
Schulz varoval Tsiprasa, aby sa držal sankčného kurzu EÚ

BERLÍN - Predseda Európskeho parlamentu Martin Schulz varoval gréckeho premiéra Alexisa Tsiprasa, aby sa v súvislosti so sankciami voči Rusku držal línie celej EÚ.

slovakia

left justify in out

Tsipras v stredu navštívi Moskvu. "Grécko žiada a dostáva veľkú solidaritu z EÚ. Preto môžeme tiež žiadať solidaritu zo strany Grécka a môžeme žiadať, aby sa táto solidarita neskončila jednostranne zrieknutím sa spoločných opatrení,“ vyhlásil Schulz.


"Na základe tohto by mal v Moskve konať, EÚ to od neho očakáva, keďže stojí na čele vlády členskej krajiny EÚ,“ povedal Schulz. EÚ uplatňuje sankcie voči Rusku pre podporu proruských separatistov v rámci ukrajinskej krízy. Grécka vláda zároveň tvrdí, že Tsipras nejde do Ruska rokovať o finančnej pomoci, aj keď sa zatiaľ veritelia s Gréckom na ďalšej pomoci nedohodli.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona