Schulz tvrdí, že hrá iba"malú" úlohu v náraste podpory svojej strany

NETKY.SK • 25 Február 2017, 13:50 • 2 min
Schulz tvrdí, že hrá iba"malú" úlohu v náraste podpory svojej strany

BERLÍN - Hlavný rival nemeckej kancelárky Angely Merkelovej v tohtoročných parlamentných voľbách Martin Schulz vyhlásil, že nárast podpory pre jeho sociálnych demokratov (SPD) v prieskumoch verejnej mienky nie je predovšetkým jeho osobná zásluha.

slovakia

left justify in out

Jeho úloha vo zvyšujúcej sa šanci na víťazstvo jeho Sociálnodemokratickej strany Nemecka (SPD) je "veľmi malá", povedal Schulz pre nemeckú mediálnu skupinu Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND). Informovala o tom dnes tlačová agentúra DPA.

 

Verejnosť predstavujúca politický stred v Nemecku má už dlho pocit, že v spoločnosti vládne až príliš malá úcta jedného voči druhému a až príliš veľká polarizácia, dodal Schulz.

 

"Klasické hodnoty sociálnej demokracie" ako úcta, tolerancia a súdržnosť s ostatnými znamenajú veľa, povedal Schulz. A dodal, že akurát bol pre stranu ten "vhodný hlas".

 

SPD sa vyšplhala v prieskumoch verejnej mienky nad 30 percent, a to odvtedy, čo sa Schulz koncom januára stal straníckym kandidátom na nemeckého kancelára. Sociálni demokrati zaznamenávajú tento úspech po rokoch zaostávania za kresťanskodemokratickými súpermi, keď dosahovali 20-25 percent.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies