Schulz: Terorizmus je globálnou výzvou, na ktorú nájdeme odpoveď iba spoločne

NETKY.SK • 12 Apríl 2016, 07:50 • 2 min
Schulz: Terorizmus je globálnou výzvou, na ktorú nájdeme odpoveď iba spoločne

ŠTRASBURG - Pred individuálnym konaním jednotlivých krajín v boji proti terorizmu varoval dnes pri otvorení tohtotýždňového plenárneho zasadnutia Európskeho parlamentu v Štrasburgu jeho predseda Martin Schulz.

slovakia

left justify in out

"Tento teror je globálnou výzvou. A my na ňu nemôžeme odpovedať opatreniami jednotlivých štátov," citovala slová nemeckého sociálneho demokrata agentúra DPA. "Boj proti terorizmu si vyžaduje, aby sme sa zomkli," dodal Schulz

V uplynulých mesiacoch sa v mnohých krajinách sveta takmer denne stávali obeťami teroristov často stovky ľudí. "A mimochodom, väčšina obetí sú moslimovia," konštatoval Schulz.

 

Cynickou kalkuláciou teroristov je šírenie strachu a nenávisti. Preto nesmieme všeobecne podozrievať všetkých moslimov a islam klásť na úroveň primitívneho islamizmu vrahov, varoval šéf EP.

 

Europoslanci si v úvode dnešného rokovacieho dňa uctili minútou ticha obete teroristických útokov v Bruseli z 22. marca.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies