Schulz predstavil odvážnu budúcnosť EÚ, zo spoločenstva chce spraviť federáciu

NETKY.SK • 7 December 2017, 15:00 • 2 min
Schulz predstavil odvážnu budúcnosť EÚ, zo spoločenstva chce spraviť federáciu

BERLÍN – Šéf nemeckých socialistov (SPD) Martin Schulz dnes predstavil skutočne odvážny plán. Z Európskej únie chce spraviť federáciu.

slovakia

left justify in out

S myšlienkou pretvorenia Európskej únie na plnohodnotnú federáciu dnes prišiel predseda SPD Schulz, ktorý by bol najradšej, keby sa táto premena uskutočnila už v najbližších rokoch a jednotlivé členské štáty by prijali spoločnú ústavnú zmluvu. Líder je presvedčený, že toto je budúcnosť EÚ a komu sa to nepáči, mal by zo spoločenstva vystúpiť. Informoval na zjazde SPD v Berlíne.

 

"V najbližších rokoch pôjde o budúcnosť Európskej únie," myslí si Schulz, ktorému sa reformy nezdajú dostatočné a rovno požaduje rázne zmeny. „Chcem, aby existovala európska ústavná zmluva, ktorá vytvorí federálnu Európu," uviedol Schulz. Spojené štáty európske by podľa lídra SPD mohli vzniknúť už v roku 2025. Ústavnú zmluvu by mal vypracovať konvent. "A keď ju budeme mať, tak musí byť predložená v členských krajinách (k hlasovaniu). A kto potom bude proti, ten pôjde z Európskej únie preč," predstavil Schulz svoj odvážny plán. Jednotnú Európu Schulz považuje za akúsi poistku stability, keďže jednotlivé štáty si často nevedia poradiť s mnohými prekážkami, ako sú klimatické zmeny, úniky na daniach, terorizmus či narastajúca islamizácia v Európe.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies