Schulz: Predsedovia parlamentov by mali hovoriť o budúcnosti EÚ po brexite

NETKY.SK • 7 Október 2016, 10:20 • 2 min
Schulz: Predsedovia parlamentov by mali hovoriť o budúcnosti EÚ po brexite

BRATISLAVA - Predsedovia parlamentov členských krajín Európskej únie (EÚ) a Európskeho parlamentu (EP) by mali spolu hovoriť o budúcnosti únie po tom, čo sa Veľká Británia rozhodla spoločenstvo opustiť. Pri príchode na neformálny summit predsedov parlamentov v Bratislave to povedal šéf EP Martin Schulz.

slovakia

left justify in out

"Dnešný summit je veľmi dôležitý. Po bratislavskom summite lídrov EÚ je dôležité, aby aj predsedovia parlamentov diskutovali o budúcnosti EÚ po rozhodnutí Británie opustiť úniu," uviedol. Ako šéf europarlamentu by mal kolegov informovať o stratégii EP v súvislosti s brexitom.

 

Na otázku, či by mali národné parlamenty zohrávať väčšiu úlohu pri prijímaní európskej legislatívy, uviedol, že parlamenty hrajú kľúčovú úlohu. S europarlamentom sa podľa neho dopĺňajú a nestoja proti sebe. Pripomenul, že členské krajiny sú zastúpené v európskych orgánoch.

 

Neformálny summit zvolal predseda Národnej rady SR Andrej Danko (SNS). Zúčastňuje sa na ňom viac ako 20 šéfov národných parlamentov. Dnešná pracovná časť summitu bude venovaná výzvam, ktorým čelí únia. Predsedovia majú hovoriť o súčasných problémoch v otázke európskej jednoty a o prekonávaní odstupu medzi EÚ a jej občanmi. Diskutovať majú aj o vnútornej kohézii EÚ a globálne angažovanej Európe.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies