Schulz: Euroskeptického nominanta Británie môže parlament zablokovať

NETKY.SK • 16 Júl 2014, 15:22 • 2 min
Schulz: Euroskeptického nominanta Británie môže parlament zablokovať

BERLÍN - Šéf Európskeho parlamentu v stredu povedal, že "radikálne protieurópske" názory Jonathana Hilla, nominanta britského premiéra Davida Camerona do Európskej komisie, by mu mohli zabrániť, aby sa dostal do exekutívneho orgánu EÚ.

slovakia

left justify in out

"Neviem si predstaviť, že by Hill, ktorého názory, pokiaľ nejaké má, sú radikálne protieurópske, mohol získať väčšinu v Európskom parlamente," povedal šéf EP Martin Schulz, sociálny demokrat z Nemecka. Podľa jeho slov europoslanci nie sú zaujatí voči Hillovi, avšak ako sa zdá, že "pán Hill je zaujatý voči nám".

 

Výber euroskeptického lídra zo Snemovne lordov na miesto budúceho britského eurokomisára a ďalšieho prominentného euroskeptika Philipa Hammonda ako šéfa diplomacie sa stretli s nevôľou niektorých politikov EÚ. Cameron sľubuje, že opätovne prerokuje vzťahy Británie s EÚ a zorganizuje referendum o zotrvaní krajiny v európskom bloku v roku 2017, pokiaľ bude znovuzvolený. Nominanti všetkých 28 štátov musia prejsť schvaľovaním v EP v septembri a hlasovaním o dôvere v októbri. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona