Schulz: Europarlament prispeje k ochrane prenasledovaných kresťanov vo svete

NETKY.SK • 2 December 2015, 09:40 • 2 min
Schulz: Europarlament prispeje k ochrane prenasledovaných kresťanov vo svete

BRUSEL - Predseda Európskeho parlamentu (EP) Martin Schulz dnes počas vystúpenia na záverečnom dni bruselskej konferencie o medzináboženskom dialógu a situácii kresťanov po celom svete prisľúbil, že zákonodarný zbor EÚ bude chrániť kresťanov "kdekoľvek je to možné".

slovakia

left justify in out

"Môžem vás uistiť, že Európsky parlament prispeje všade tam, kde bude môcť chrániť kresťanov," vyhlásil Schulz na konferencii venovanej medzináboženskému dialógu a situácii kresťanov po celom svete. Toto podujatie sa konalo z podnetu podpredsedu EP Antonia Tajaniho v zmysle článku 17 Zmluvy o EÚ, ktorý hovorí o medzináboženskom dialógu.

 

Dôvodom pre zvolanie konferencie boli správy o prenasledovaní kresťanov po celom svete a hľadanie konkrétnych návrhov na riešenie tejto situácie.

 

Schulz pripomenul, že prenasledovanie kresťanov sa deje mimo hraníc EÚ, ale Európania si nemôžu dovoliť túto situáciu ignorovať.

 

"Všetci z nás, najmä v europarlamente, sme si vedomí, že je potrebný dialóg a vzájomný rešpekt," povedal Schulz na adresu medzináboženského dialógu. Dodal, že základné práva sú dnes v mnohých kútoch sveta pod veľkým tlakom, pričom prenasledovanie ľudí kvôli svojmu náboženstvu, ako je to v prípade kresťanov, je porušením základných ľudských práv.

 

Europoslanec Tajani, ktorý je ako podpredseda EP zodpovedný za oblasť medzináboženského dialógu, vo svojom vystúpení upozornil, že každý mesiac je napadnutých najmenej 200 kostolov alebo stánkov, kde sa konajú bohoslužby.

 

"Každý deň, v každom kúte našej planéty, registrujeme nové prípady systematického násilia a prenasledovanie kresťanov. Žiadna iná náboženská komunita nie je konfrontovaná s takou nenávisťou, násilím a agresiou ako kresťanské spoločenstvo," zhodnotil situáciu Tajani.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies