Schudnite pomocou tréningu pre lenivých

NETKY.SK • 7 Apríl 2014, 11:00 • 2 min
Schudnite pomocou tréningu pre lenivých

BRATISLAVA – Nemáte radi posilňovne? Neradi sa porovnávate s vypracovanými telami svalcovov a žien pripomínajúce bábiky barbie? Ste pohodlný na to, aby ste začali cvičiť? Alebo vám jednoducho pripadá hlúpe potiť sa pod strechou, keď je vonku tak pekne?

slovakia

left justify in out

Riešenie sa volá intenzívny intervalový tréning (skratka HIIT). A nemusíte sa báť, v skutočnosti to nie je také hrozné, ako možno naznačuje názov. Ide o modernú formu cvičenia, vďaka ktorej môžete zabudnúť na dlhé minúty na trenažéri. A čo je rovnako príjemné – nebude vás to stáť ani euro. Naviac sa dá robiť kdekoľvek. Na záhrade, v parku alebo doma. A dokonca ho môžete zakomponovať do vášho denného režimu. Tak napríklad skúsiť môžete čo najväčšou rýchlosťou vybehnúť schody, ktoré vedú do kancelárie. Ak chodíte autobusom alebo električkou, skúste vystúpiť o pár zástaviek skôr a choďte pešo.

 

Cieľom HIIT je dosiahnuť v krátkych intervaloch oddelených pauzami, behom ktorých si môžete dostatočne oddýchnuť, čo možno najväčšiu námahu.

 

Duchovným otcom tejto metódy je japonský doktor Izumi Tabata, ktorý radil rýchlokorčuliarom, ako zvýšiť výkonnosť. Prišiel na to, že krátka intenzívna fyzická aktivita je efektívnejšia ako miernejšia aktivita trvajúca niekoľko hodín.

 

Štúdie preukázali, že 30 sekundové šprinty na bicykli, ktoré spolu aj s prestávkami trvajú 3 minúty, urobia rovnakú službu, ako keby ste sa bicyklovali dve hodiny. A to už stojí za pokus, nie?

Ako na to? Celkom jednoducho. Skúste 20 sekundový šprint, potom 2 minúty chôdze a všetko tri krát zopakujte. Intenzívnym pohybom môže byť aj beh po schodoch, skákanie, šplhanie po lane...

 

Tipy pre jednoduchšie chudnutie

Možno vám všetko pôjde ľahšie s týmito výrobkami:

1. Špeciálne termo oblečenie, ktoré prispieva k lepšiemu spaľovaniu tukov

2. Gél na spevnenie brucha

3. Multifunkčný suchý olej, ktorý vyživí pokožku tela, tváre a vlasov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona