Schreiber Foods má záujem o zvolenskú mliekareň

NETKY.SK • 9 Január 2015, 12:32 • 2 min
Schreiber Foods má záujem o zvolenskú mliekareň

BRATISLAVA - Americký mliekarenský koncern Schreiber Foods oficiálne začal rokovania so spoločnosťou Senoble International o prevzatí jej firiem Senoble Ibérica vrátane jej dcérskej firmy Senoble Central Europe.

slovakia

left justify in out

Do stredoeurópskej Senoble patrí mliekareň vo Zvolene. Informovala o tom spoločnosť Schreiber Foods. Schreiber je celosvetová spoločnosť so sídlom v USA, ktorej majitelia sú zároveň jej zamestnancami. Ročný obrat koncernu je viac než 5 mld. USD. Schreiber vyrába smotanové, prírodné a tavené syry a jogurty. 

 

Senoble International so sídlom v Belgicku sa špecializuje na výrobu jogurtov, mliečnych dezertov a dezertov bez laktózy. V roku 2013 dosiahol obrat spoločnosti výšku 900 mil. eur a celkový objem výroby presiahol 500 tis. ton. V súčasnosti má 3 200 zamestnancov. V Španielsku je Senoble Ibérica druhým najväčším výrobcom na trhu z hľadiska objemu výroby. Na Slovensku je Senoble Central Europe vlastníkom značky Zvolenský. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies