Schôdzka Putina s Merkelovou ukázala vážne rozpory ohľadom Ukrajiny

NETKY.SK • 17 Október 2014, 09:36 • 2 min
Schôdzka Putina s Merkelovou ukázala vážne rozpory ohľadom Ukrajiny

MOSKVA - Medzi Ruskom a Nemeckom pretrvávajú závažné rozdiely v názoroch na krízu na Ukrajine. Ukázalo sa to počas rokovaní ruského prezidenta Vladimira Putina s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou, ktoré sa konalo v noci nadnes v talianskom Miláne v rámci summitu európskych a ázijských lídrov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ako dnes vo svojom vyhlásení informoval moskovský Kremeľ, Putin a Merkelová sa nezhodli na príčinách vypuknutia krízy na Ukrajine, ani na hodnotení prvotných príčin súčasnej situácie.
      

Putinov hovorca Dmitrij Peskov uviedol, že Putin s Merkelovou analyzovali plnenie minských dohovorov o urovnaní krízy na Ukrajine, pričom zdôraznili najmä nevyhnutnosť stiahnutia ťažkých zbraní za určené línie. Hovorili aj o monitorovaní dodržiavania prímeria a "v nuansách" sa venovali aj problematike dodávok zemného plynu, spresnil Peskov.

 

Putin sa dnes v Miláne stretol už aj s ukrajinským prezidentom Petrom Porošenkom, s ktorým o vzťahoch oboch krajín diskutoval počas pracovných raňajok. Putinov hovorca Dmitrij Peskov v noci nadnes podľa agentúry TASS informoval, že na pracovných raňajkách sa bude o Ukrajine hovoriť v rozšírenom formáte - za účasti talianskeho premiéra Mattea Renziho, predsedu britskej vlády Davida Camerona, nemeckej kancelárky Merkelovej, francúzskeho prezidenta Francoisa Hollanda, predsedu Európskej komisie Josého Manuela Barrosa a predsedu Európskej rady Hermana Van Rompuya.
      

Ako upozornili tlačové agentúry, ide o najväčšie oficiálne stretnutie Putina s predstaviteľmi Západu od júnového vylúčenia Ruska zo summitu skupiny G-7 po jeho anexii Krymu. Dvojdňový summit ASEM, ktorý sa v Miláne začal vo štvrtok, sa koná každé dva roky a jeho cieľom je podporiť rozvoj hospodárskej a kultúrnej spolupráce Ázie a Európy a riešiť spoločné hrozby.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies