Schôdzka medzi Putinom a Obamom zatiaľ nie je dohodnutá

NETKY.SK • 24 September 2015, 08:20 • 2 min
Schôdzka medzi Putinom a Obamom zatiaľ nie je dohodnutá

MOSKVA - Schôdzka medzi ruským prezidentom Vladimirom Putinom a šéfom Bieleho domu Barackom Obamom zatiaľ nebola dohodnutá, oznámil v stredu hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.

slovakia

left justify in out

"Budeme o tom informovať, až keď sa to napokon dohodne," povedal Peskov novinárom. Agentúra TASS s odvolaním sa na svoj zdroj vo Washingtone predtým uviedla, že schôdzka medzi Putinom a Obamom sa uskutoční. Biely dom aj Kremeľ reagovali oficiálnym vyhlásením, že zatiaľ nemôžu potvrdiť dosiahnutie dohody v tejto veci.

 

Putin 27.-28. septembra navštívi USA, kde sa zúčastní na zasadaní Valného zhromaždenia OSN. S prejavom vystúpi 28. septembra.

 

Vzťahy medzi USA a Ruskom sa výrazne ochladili najmä v dôsledku situácie na Ukrajine. Obama sa s Putinom naposledy stretol vlani v novembri v Číne počas summitu Ázijsko-tichomorskej hospodárskej spolupráce (APEC). Odvtedy spolu hovorili len telefonicky, a to trikrát, dodal TASS.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies