Schodok zahraničného obchodu Británie bol v januári 1,97 miliardy GBP

NETKY.SK • 10 Marec 2017, 14:24 • 2 min
Schodok zahraničného obchodu Británie bol v januári 1,97 miliardy GBP

LONDÝN - Zahraničný obchod Veľkej Británie s tovarmi a službami v januári skončil deficitom na úrovni 1,97 mld. britských libier (GBP).

slovakia

left justify in out

Schodok zahraničného obchodu krajiny sa tak v porovnaní s decembrom, kedy bol na úrovni 2,03 mld. GBP, iba nepatrne zlepšil. Export Británie v januári posilnil o 0,4, mld. GBP, čiže len mierne viac ako import, ktorý stúpol o 0,3 mld. GBP. Informoval o tom v piatok na svojej internetovej stránke britský štatistický úrad ONS. 

Deficit zahraničného obchodu Británie s tovarmi a službami za trojmesačné obdobie novembra až januára sa v porovnaní s predchádzajúcimi tromi mesiacmi zmenšil o 4,7 mld. GBP na úroveň 6,4 mld. GBP. Zmenšenie schodku zahraničného obchodu bolo výsledkom toho, že export krajiny posilnil o 6,3 percenta, čiže výraznejšie ako import, ktorý stúpol o 2,7 percenta. K poklesu celkového obchodného deficitu počas obdobia novembra až januára prispel najmä rast vývozu ropy, strojov, dopravných prostriedkov a chemikálií.

(1 EUR = 0,86653 GBP)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies