Schmiedlovú teší, že Erraniovej vrátila prehru z Ria

NETKY.SK • 20 Júl 2015, 15:33 • 2 min
Schmiedlovú teší, že Erraniovej vrátila prehru z Ria

BRATISLAVA - Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová musela v pondelok ráno skoro vstávať, aby ešte pred obedom mohla na pôde Národného tenisového centra (NTC) v Bratislave prezentovať víťaznú trofej z turnaja WTA International Bucharest Open v Bukurešti.

slovakia

left justify in out

Turnajová sedmička si v nedeľňajšom finále poradila s najvyššie nasadenou Sarou Erraniovou z Talianska 7:6 (3), 6:3. Pre staršiu zo sestier Schmiedlových je to druhý singlový titul na hlavnej profesionálnej úrovni, premiérový získala v apríli v poľských Katoviciach.

 

"Je to moje najväčšie víťazstvo v kariére. Najmä na antuke je Sara Erraniová veľmi dobrá tenistka, ťažko sa proti nej hrá," skonštatovala Schmiedlová hneď v úvode stretnutia s novinármi. 

 

"Ani vo sne mi neprišlo na um, že po necelom polroku budem opäť vo finále turnaja WTA s Erraniovou, ktorá ma zdolala v mojom prvom finále v kariére na podujatí WTA v Riu. Som veľmi rada, že som jej prehru vrátila. Erraniová je veľmi nepríjemná súperka. Je to hráčka s obdivuhodnou kondíciou, veľmi veľa toho dokáže na kurte vybehať. Aj v tomto zápase sme odohrali veľmi dlhé výmeny. Všetko, čo som na kurte v súboji s ňou získala, som si musela vybojovať sama. Ona nie je hráčkou, ktorá by niečo súperke darovala bez boja," reagovala na otázku agentúry SITA Karolína Schmiedlová. 

 

"Stretnutie v Bukurešti mi spočiatku naozaj pripomínalo finále z Ria, keď som mala v prvom sete náskok 5:3 a setbal, ale našťastie, tajbrejk mi tentoraz vyšiel. Od vyrovnaného stavu 3:3 som potom zahrala štyri výborne lopty, vďaka čomu som vyhrala prvý set. Aj druhý set bol ťažký. Dosť sme sa v ňom ťahali o každú loptičku. Výmeny aj gemy boli veľmi dlhé, ale ja som už nechcela ísť do tretieho setu. Preto som v niektorým momentoch viac riskovala. Napokon sa mi podarilo strhnúť to na moju stranu. Je super pocit prejsť cez takú kvalitnú hráčku práve vo finále veľkého turnaja," glosovala Schmiedlová dianie na rumunskej antuke. 

 

Dvadsaťročná členka programu NTC už od juniorského obdobia potvrdzuje nesporný talent, ktorým sa teraz čoraz výraznejšie presadzuje aj medzi ženami. Dokonca sa vďaka celkovej 44. pozícii v rebríčku dostala na post slovenskej jednotky. 

 

"Samozrejme, že pozícia národnej tenisovej jednotky ma veľmi potešila, ale nejako extra to neriešim. Viem, že som tam najmä vďaka tomu, že Dominika Cibulková bola dlhšie mimo hry. Ja by som bola najradšej, ak by sa nám všetkým na turnajoch darilo, aby sme boli v rebríčku čo najvyššie. Mojou ambíciou, s ktorou som vstupovala do tejto sezóny, bolo dostať sa do Top 50, čo sa mi aj podarilo. Či sa dá v rebríčku ísť vyššie? Vždy sa dá, ale bude to veľmi ťažké, lebo každý zápas na turnaji WTA je náročný. Ja si teraz želám, aby sa mi viac darilo najmä na US Open, pretože predchádzajúce dva grandslamové turnaje mi nevyšli podľa predstáv. Do konca roka nemusím obhajovať veľa bodov, takže v Top 50 by som sa mala udržať," skonštatovala "Kajka" Schmiedlová, ktorá cestuje na tohtotýždňové podujatie do rakúskeho Bad.

 

Šampiónka z Bukurešti upriamila pozornosť aj na príjemnú geografickú zhodu náhod. "Samozrejme, že som sledovala chalanov počas ich zápasov v Davis Cupe v Konstanci. Som šťastná, že tak dobre hrali a presadili sa ako tím. Rumunská pôda slovenskému tenisu počas minulého týždňa neuveriteľne priala. Nestáva sa často, aby Slováci boli takí úspešní v jednej krajine v jednom športe na dvoch súbežných podujatiach. Bolo to krásne," vyhlásila rodáčka z Košíc, ktorú šesť rokov trénuje Milan Martinec. 

 

"Už som čakal, kedy sa ma novinári opýtajú, či som s ´Kajkou´ bol v Bukurešti. Keďže opäť vyhrala ako v Katoviciach, tak musím povedať, že nie. Opäť ju sprevádzala mama a kondičný tréner Ladislav Olasz. A opäť im to vyšlo, vrátili sa domov s trofejou," prezentoval svoj pohľad na čerstvý úspech svojej zverenky Milan Martinec a pokračoval: "Už teraz uvažujeme nad tým, kam zasa pôjdu spolu, aby sa jej podarilo úspešne dovŕšiť hetrik." Aj keď Milan Martinec nebol priamo v dejisku, jeho postrehy po telefóne sprevádzali úspešnú zverenkyňu pred každým duelom. 

 

"My sme boli stále v kontakte, spolu sme robili taktiku na jej súperky. Z domu som sledoval jej cestu celým turnajom, radil som jej, čo má na svoje rivalky hrať," vysvetlil tréner Martinec, ktorý na požiadanie porovnal dva finálové duely s Taliankou Erraniovou, ktoré Schmiedlová tento rok absolvovala. "Vo finále v Bukurešti hrala veľmi dobre, verila si viac ako Riu. Bola sebavedomejšia a najmä trpezlivejšia. Hoci som chcel, aby viac chodila k sieti a hrala agresívnejšie, jej trpezlivosť a koncentrácia na hru tentoraz slávila úspech. Potešilo ma, že najmä v prvom sete, ktorý bol pomerne vyrovnaný, nestratila hlavu, nepodľahla panike. Bolo vidieť, že má viac skúsenosti. Bolo to jej tretie finále na okruhu WTA v pomerne krátkom čase. Som rád, že sa Erraniovej, ktorá je veľmi nepríjemnou súperkou pre každú hráčku, vôbec nezľakla," povedal Milan Martinec. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies