Schmiedlovú povzbudzujú aj Američania: Sú zlatí

NETKY.SK • 21 August 2015, 10:16 • 2 min
Schmiedlovú povzbudzujú aj Američania: Sú zlatí

CINCINNATI - Skvelý obrat sa podaril slovenskej tenistke Karolíne Schmiedlovej v osemfinále turnaja v Cincinnati. S Varvarou Lepčenkovou prehrávala 6:3, 3:6 a 0:3, ale od tejto chvíle stratila už len jeden gem a americkú ľaváčku uzbeckého pôvodu napokon zdolala a postúpila do štvrťfinále na prestížnom podujatí s dotáciou vyše 2,7 milióna amerických dolárov.

slovakia

left justify in out

"Bol to strašne ťažký zápas. Obe sme išli na doraz, mala som toho ku koncu plné zuby. Súperka bola ľaváčka, podobne renkingovo ako ja, ale trošku som si to pokazila aj sama. Mala som k dobru set, náskok 2:1 a servis za stavu 30:0. Potom som urobila zbytočné chyby," uviedla Schmiedlová pre agentúru SITA.

K rozhodujúcim okamihom obratu v treťom sete 20-ročná Košičanka rada povedala: "Prestala som od toho okamihu robiť chyby a v tých strašne dlhých výmenách som bola trpezlivejšia. Už aj predtým som to mohla otočiť, boli tam časté zhody a výhody, ale prišlo to trochu neskôr. Mne sa často nestáva, aby som otočila zápas za takého stavu. Neviem, či to nebolo vôbec prvýkrát. A to mi ešte nešlo prvé podanie. Nevedela som sa do toho dostať. Chýbala mu rýchlosť aj percentá uhratých bodov."

Schmiedlová prežíva úvod sezóny na amerických tvrdých povrchoch ako z rozprávky. Na jednom z najväčších prípravných turnajov pred US Open vyhrala počas šiestich dní spolu s kvalifikáciou päť zápasov a zdolala okrem iných súperiek aj bývalú svetovú dvojku Poľku Agnieszku Radwanskú. Vo štvrťfinále ju čaká niekdajšia jednotka renkingu, Srbka Jelena Jankovičová, momentálne svetová hráčka číslo 25. Tá v ďalšej trojsetovej dráme vyradila čerstvú členku Top Ten Češku Karolínu Plíškovú 6:2, 3:6, 7:5.

"Je pravda, že na antuke sa až tak neunavím ako na tvrdom povrchu. Keď si však dobre oddýchnem, verím, že to bude v pohode. S Jankovičovou som nikdy nehrala ani netrénovala, štýlovo by mi mala vyhovovať. Ja už po postupe do štvrťfinále naozaj nemám čo stratiť. Pred turnajom by som určite neverila, že toto všetko môžem uhrať," podotkla zverenkyňa Milana Martinca v NTC.

Schmiedlovej skvelé počínanie v americkom Ohiu by malo mať výrazný odraz aj vo svetovom rebríčku. Onlajnová verzia renkingu WTA ju pred štvrťfinále uvádza na 32. priečke, čo je už deväťmiestny posun oproti doterajšiemu maximu. "Veľmi ma to teší a motivuje. Body mi už nepadajú, čiže môžem hrať uvoľnene," povedala k rebríčku.

Schmiedlovú teší, že počas zápasov v Cincinnati jej fanúšikovia utvárajú veľmi žičlivú atmosféru. "Na súboj proti Lepčenkovej sa prišlo pozrieť aj zopár Slovákov. Celkovo mi tu fandí dosť ľudí, aj Američanov. Sú zlatí, keď povzbudzujú skôr mňa ako domácu hráčku," dodala

Jej štvrťfinálový súboj s Jankovičovou je v piatok naplánovaný do večernej sekcie stretnutí, začne sa najskôr po 1.00 h SELČ /na Slovensku už sobota/.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies