Schmiedlovej kouč Martinec: Každý grandslamový žreb je ťažký

NETKY.SK • 15 Január 2016, 09:39 • 2 min
Schmiedlovej kouč Martinec: Každý grandslamový žreb je ťažký

MELBOURNE - Slovenská tenistka Dominika Cibulková nastúpi v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne proti nasadenej dvadsaťosmičke Francúzke Kristine Mladenovicovej. Danielu Hantuchovú čaká turnajová dvadsaťtrojka Ruska Svetlana Kuznecovová. Rozhodol o tom piatkový žreb.

slovakia

left justify in out

Anna Karolína Schmiedlová si ako nasadená dvadsaťsedmička zmeria sily s talentovanou Ruskou Dariou Kasatkinovou. Magdaléna Rybáriková sa stretne s Belgičankou Yaninou Wickmayerovou. Súperom jediného slovenského zástupcu v mužskom singli Martina Kližana bude Španiel Roberto Bautista Agut nasadený ako číslo 24. Šancu postúpiť z kvalifikácie do hlavnej súťaže ešte majú Jozef Kovalík, Kristína Kučová a Jana Čepelová.

 

Cibulková, finalistka Australian Open z roku 2014, má s Mladenovicovou priaznivú bilanciu 5:0. Naposledy sa stretli vlani v auguste v americkom New Haven, kde vyhrala Slovenka po trojsetovej bitke. Hantuchová, semifinalistka z roku 2008, prehráva s Kuznecovovou na zápasy 4:10. Minulý rok na jeseň v doposiaľ poslednej konfrontácii v čínskom Kuang-čou vyhrala Ruska v dvoch setoch. Rybáriková prehráva vo vzájomnej bilancii s Wickmayerovou 2:3.

 

Schmiedlová a Kasatkinová, ktorá trénuje v Trnave pod vedením Vladimíra Pláteníka, ešte proti sebe nehrali. "Každý žreb na grandslame je ťažký. Kasatkinová je mladá hráčka, ktorá v závere vlaňajšej sezóny dosiahla dobré výsledky. Kaja sa musí na zápas dobre pripraviť a hrať sústredene," povedal pre TASR Martinec. Kližan má s Bautistom Agutom nepriaznivú bilanciu 1:4.

 

Obhajkyňa titulu v ženskej dvojhre Američanka Serena Williamsová vstúpi do zápolení v Melbourne Parku duelom proti Talianke Camile Georgiovej - najvyššie nenasadenej hráčke v pavúku. Giorgiová je vo svetovom rebríčku WTA na 35. mieste. Mužskú svetovú jendotku Novaka Djokoviča, obhajcu a päťnásobného šampióna, preverí na úvod Kórejčan Hyeon Chung.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies