Schmiedlová za 3 mesiace z roka na troch štvrtinách púte na OH

NETKY.SK • 25 August 2015, 11:47 • 2 min
Schmiedlová za 3 mesiace z roka na troch štvrtinách púte na OH

BRATISLAVA - Slovenská tenisová jednotka súčasnosti podľa postavenia vo svetovom rebríčku WTA Karolína Schmiedlová, aktuálne celkovo 32. v renkingu, nabrala nadštandardné tempo v súvislosti s bojmi o miestenky na OH 2016 v Riu de Janeiro. Za necelé tri mesiace z hodnoteného ročného obdobia je bodovo približne už na troch štvrtinách cesty do Brazílie.

slovakia

left justify in out

Uzávierka bude podľa postavenia vo svetovom rebríčku k 6. júnu 2016 po parížskom grandslamovom Roland Garros. Vo dvojhre bude môcť štartovať 56 najlepších (pri splnení základných kritérií na počet vystúpení v tímových súťažiach - 20-ročná Košičanka má v tomto smere už zelenú) a "pavúky" u žien aj mužov doplní na 64 hráčov 6 držiteľov miestenky od ITF a 2 držitelia voľnej karty od tripartitnej komisie. Pravda, každá krajina môže vyslať maximálne 6 mužov a 6 žien, z toho iba 4+4 na dvojhru (jedna z terajších piatich slovenských tenisových prominentiek teda bude mať smolu). "Cut" sa pri takejto redukcii dá na základe predchádzajúcich skúseností odhadnúť okolo 70. - 75. priečky hodnotenia.


Na ilustráciu: na 70. mieste v počítačovom poradí WTA momentálne figuruje Číňanka Čeng Saj-saj s 827 bodmi. Zhruba sa teda dá skonštatovať, že za sledované obdobie bude na Rio v akomsi "Race" o účasť na OH 2016 treba 800 - 850 bodov, pričom zverenkyňa Milana Martinca "Kajka" Schmiedlová po RG 2015 už nazbierala 651 bodov. Zle na tom vôbec nie je ani Magdaléna Rybáriková s 325 bodmi bez zarátania tohtotýždňových (Daniela Hantuchová má 202, Jana Čepelová 153, Dominika Cibulková 138). Samozrejme, zohľadniť treba aj približne dva mesiace medzisezónnej výluky (november, december).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies