Schmiedlová triumfom v Bogote opäť získala sebavedomie

NETKY.SK • 17 Apríl 2018, 12:17 • 2 min
Schmiedlová triumfom v Bogote opäť získala sebavedomie

Bratislava - Do Bratislavy z Bogoty pricestovala slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová poriadne unavená a so zlomenou turnajovou trofejou. Soške vtáčika, ktorú dostala za jej tretí triumf na turnaji WTA v kariére, chýbala odlomená nožička, ani to ale na nálade 23-ročnej hráčke neubralo.

slovakia

left justify in out

"Mala som dosť tašiek a pomáhal mi s nimi aj tréner. Ja som ho ale neposlúchla, trofej som dala do jednej z nich a takto to skončilo," opísala "nehodu" slovenská fedcupová reprezentantka na utorňajšej tlačovej konferencii po návrate z Južnej Ameriky. Tam si vo finále dvojhry poradila s piatou nasadenou Španielkou Larou Arruabarrenovou za 80 minút 6:2, 6:4 a získala tretí titul na WTA Tour. V roku 2015 triumfovala v Katoviciach i v Bukurešti a v Riu de Janeiru postúpila až do finále.

 

Schmiedlová sa vďaka zisku trofeje v Bogote vrátila do prvej svetovej stovky a v pondelňajšom vydaní rebríčka figuruje na 84. mieste. V Kolumbii sa jej podaril husársky kúsok. V 1. kole hlavnej súťaže turnaja WTA vyhrala prvýkrát od októbra 2016, zdolala v troch setoch Američanku Irinu Falconiovú a potom už bola nezastaviteľná.

 

"Ja som to zlomila už v prvom kole, lebo ten zápas bol pre mňa veľmi ťažký. Dokázala som si v ňom, že viem hrať na WTA turnajoch a viem vyhrať nejaké tie zápasy. A postupne to išlo kolo po kole lepšie a lepšie. Semifinále bolo nervózne, lebo mi išlo o dosť veľa. A naozaj som chcela dokázať, že hrám dobre. Vo finále už som nebola až taká nervózna a bola som spokojná s mojou hrou. Keby mi niekto pred týždňom povedal, ako skončím v Bogote, neverila by som. Dúfam, že mi to dodá sebavedomie," povedala zverenka trénera Milana Martinca, ktorá si z Kolumbie odnáša prémiu 43.000 USD pred zdanením a 280 bodov.

 

Schmiedlovú čaká okamžite ďalší náročný program. Z Bratislavy v stredu odletí do bieloruského Minska, kde Slovenky 21.-22. apríla odohrajú baráž o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie. Teší sa na to mimoriadne. "Sú silný tím, boli minulý rok vo finále a dokázali, že žijú pre Fed Cup. Ale aj my sme dobrý tím a teším sa tam, lebo sme dobrá partia. Mám rada dievčatá, ktoré sú so mnou v tíme a verím, že sa tam dá vyhrať. Je pre mňa trochu ťažšie preorientovať sa z antuky na tvrdý povrch, ale sebavedomie teraz celkom mám. Mám radosť z tenisu a uvidíme, ako mi to pôjde," dodala.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies