Schmiedlová sa neukáže na grandslamových Australian Open

NETKY.SK • 5 December 2016, 18:11 • 2 min
Schmiedlová sa neukáže na grandslamových Australian Open

BRATISLAVA - Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová ráta so svojou absenciou na januárových melbournských grandslamových Australian Open. Momentálne figuruje na 227. priečke v singlovom renkingu a veľmi pravdepodobne sa nezmestí ani do kvalifikácie.

slovakia

left justify in out

"Pôjdem hrať na tri menšie ´25-tisícové´ turnaje ITF do Ameriky. Viem, že to vôbec nebude ľahké. Pôjdu tam všetky hráčky, ktoré nebudú v Austrálii, takže úroveň sa bude podobať menším turnajom WTA. Verím, že vyhrám nejaké zápasy a dobre sa rozohrám. Najnáročnejšie budú prvé kolá. V nich to treba vybojovať," povedala pre denník Šport Karolína Schmiedlová, ktorá tento rok na južnej pologuli bola nasadená ako dvadsiata siedma v hlavnej súťaži dvojhry, medzičasom však extrémne klesla v počítačovom poradí. Budúci týždeň sa napokon zrejme nepredstaví na turnaji ITF v Dubaji v SAE.

Dvadsaťdvaročnú Košičanku nedávno v rámci programu Národného tenisového centra (NTC) trénersky prevzal Michal Mertiňák, nie je to jediná zmena. Na kondičnú prípravu totiž bude dohliadať Tomáš Mihalík. "Je z trénerskej skupiny, v ktorej je aj Ivan Trebatický, bývalý kondičný tréner Martina Kližana a súčasný Karolíny Plíškovej. Budem mať teda veľmi podobný plán kondičnej prípravy ako Češka," podotkla "Kajka" Schmiedlová a dodala: "Hľadám si aj mentálneho kouča. Príčina horších výsledkov bola však najmä vo mne."

Niekdajšia 26. hráčka počítačového poradia Schmiedlová si stanovila priebežnú métu. Na jej dosiahnutie sa potrebuje do apríla posunúť aspoň o 125-130 miest nahor: "Veľmi by som sa chcela dostať na môj najobľúbenejší turnaj Roland Garros. Ideálne by bolo, ak by som už vtedy mala vďaka rebríčku právo štartu v hlavnej súťaži.“


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies