Schmiedlová: Najlepší pocit na kurte za tento rok

NETKY.SK • 15 Apríl 2016, 12:57 • 2 min
Schmiedlová: Najlepší pocit na kurte za tento rok

BRATISLAVA - Karolína Schmiedlová je podľa postavenia v renkingu slovenskou tenisovou jednotkou súčasnosti, napriek tomu pomerne prekvapilo, že jej kapitán domácich Matej Lipták dal dôveru na víkendové bratislavské stretnutie SR - Kanada v play-off o II. svetovú skupinu Pohára federácie 2017 reprezentačných družstiev žien popri Dominike Cibulkovej a na úkor Jany Čepelovej.

slovakia

left justify in out

"Nemala som ľahký týždeň, lebo som okrem prípravy riešila iné veci, ale som veľmi spokojná s tým, ako mi to na kurte išlo. Cítila som sa na tréningoch zatiaľ najlepšie za tento rok, naozaj tam bol deň za dňom pokrok. Asi aj preto sa kapitán napokon rozhodol, že ma dá hrať. Teším sa na to a dúfam, že sa tá moja kríza zlomí," povedala po piatkovom žrebe programu v NTC 21-ročná Košičanka, ktorá v aktuálnej sezóne má nelichotivú zápasovú bilanciu 2:9 a ťahá sériu šiestich prehier. Minulú stredu v Katoviciach ako obhajkyňa titulu uhrala v 1. kole len dva gemy proti Francúzke Pauline Parmentierovej.

"Kajka" Schmiedlová (34.) bude v sobotu hrať s rekonvalescentkou Aleksandrou Wozniakovou, ktorá figuruje až na 511. pozícii, ale v minulosti bola aj na 21. mieste: "Nikdy som s ňou nehrala ani netrénovala, ale videla som ju napríklad predvlani v Québec City, keď vo Fed Cupe zdolala Janku Čepelovú. Možno má teraz slabší renking a je po zranení, ale určite ju nemôžem podceniť. Je to skúsená tenistka a viackrát ukázala, že v tejto súťaži dokáže zahrať. Nebude to ľahký zápas, musím sa maximálne pripraviť. Dosiaľ som vždy začínala, teraz budem hrať ako druhá. Aj som si to tak želala, lebo som si to chcela vyskúšať a ak by to Domči v súlade s predpokladmi predo mnou vyšlo, budem o to pokojnejšia."

Schmiedlová počas týždňa po šiestich rokoch zmenila trénera, Milana Martinca vystriedal - predbežne na 6-týždňovú skúšku - Čech Jaroslav Levinský: "V pondelok odcestujeme na turnaj do Istanbulu. Bolo to veľmi ťažké obdobie aj rozhodnutie. Uvidíme, ako sa to bude vyvíjať."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona