Schmiedlová je naladená pozitívne, ide zbierať body na dovolenku

NETKY.SK • 9 August 2016, 07:50 • 2 min
Schmiedlová je naladená pozitívne, ide zbierať body na dovolenku

RIO - Anna Karolína Schmiedlová získala v Riu skalp Roberty Vinciovej, ale nebude mať príležitosť také niečo vyviesť v osemifinále proti Petre Kvitovej. Medzi týmito dvoma nitkami olympijského pavúka uviazla na rakete Rusky Jekateriny Makarovovej. Avšak ani tejto favoritke v pondelok nič nedarovala, vyhrala prvý set a zdržala ju na kurte takmer 2,5 hodiny.

slovakia

left justify in out

Dĺžka zápasu sa odvíjala od viacerých faktorov a jedným z nich bola aj intenzita úderov oboch protagonistiek. Nečakali na súperku, hľadali kritické miesta na dvorci, hádzali to k čiaram. Nevynútených chýb neveľa, takže kvalita duelu bola zrejmá. Keď sa tak človek obzrie za Schmiedlovej rokom, tak sa čuduje, prečo samé prehry a prečo na olympiáde toľko dobrého tenisu v jej vydaní. "Jasné, mrzí ma, že som to nedotiahla do víťazného konca, mala som na to šance. Ale aj súperka hrala dobre, myslím si, že sme predviedli výborné výmeny a ja som s mojou hrou spokojná. Tento rok mi veľmi nešiel a táto olympiáda, moja prvá, je naopak veľmi pozitívna skúsenosť."

 

Makarovová dokázala najmä v druhom sete presadiť väčšiu agresivitu a oproti Vinciovej ukázala aj viac zdravej športovej tvrdohlavosti a vytrvalosti. To možno tiež trochu chýbalo 21-ročnej Slovenke v treťom sete, keď sa lopty od Rusky odrážali ako od steny: "Je to veľmi dobrá hráčka, je vysoko aj v renkingu a ukázala svoje skúsenosti. Nerobila chyby a dobre servovala. Asi som aj ja mala hrať agresívnejšie a v tom druhom sete ma možno vietor vyviedol z miery. Škoda."

 

Schmiedlová je presvedčená, že olympiáda jej pomôže odraziť sa k lepšiemu záveru sezóny na profi-okruhu. Ak sa to trochu nadnesie, tak na ňom od januára len prehrávala a v drese so štátnym znakom vyhrávala: "Je to ozaj pozoruhodné, ale azda ma toto nakoplo k celkovo pozitívnej zmene. Odnášam si dobrý pocit z turnaja, z olympijskej atmosféry a naozaj aj z mojej hry. Bol to zážitok a rada by som ešte nejakú olympiádu zažila."

 

V ďalších týždňoch plánuje viacero turnajov, najmä v Ázii. Ide jej o renking vo WTA: "Rada by som uhrala nejaké body, aby som zostala v prvej stovke. Aby som mala nejakú istotu a aby som mohla ísť v pokoji na nejakú dovolenku. Aby som nemusela na konci roka chodiť na malé turnaje."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies